Asuman ARANCA / ANKARA

Erdoğan'ın “Eğer bir gün duyarsanız, Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemişimdir” sözünü, bir eylemde pankart olarak açan ve altına da ‘’Yorum Yok’’ diye yazan Betül E. adlı kadının, ‘’Cumhurbaşkanına hakaret’’ suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.

Savcı iddianamesinde ‘’Bu pankartla dini terimlerle ifade etmek gerekirse Cumhurbaşkanına haram yediği kast edilerek, hırsız sıfatı yapıştırılmıştır’’ dedi. Başsavcı Yavuz’un hazırladığı iddianamede, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu “Yargı darbe girişimi" olarak nitelendirildi ve "Erdoğan’ın yolsuzluk adı altında yapılan soruşturmaların hükümeti gayrimeşru yöntemlerle devirmek amacıyla yapıldığını tespit ettiğini, buna karşılık Gülen ve cemaatinin Erdoğan’a karşı savaş açtığını" öne sürüldü.

‘’ HARAM YEDİĞİNİ KASTETTİLER’’

İddianamede, Erdoğan’ın sözleri ile kendisine hakaret edildiği görüşü de şöyle savunuldu:

“Şüphelinin elinde yazılı dövizle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aşırı bir zenginliğe sahip olduğunu, bunun da haram yiyilerek, gayrimeşru yollardan edilmiş bir zenginlik olduğunu, daha baştan yolsuzluk ve hırsızlıkla mahkum ettikleri AK Parti hükümetinde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aynı şekilde yolsuzluk ve hırsızlık yaparak zenginleştiğini, dini terimlerle ifade etmek gerekirse haram yediğini kast edip Cumhurbaşkanına hırsız sıfatını yapıştırarak görüntülü bir ileti ile alenen hareket ettiği tespit edilmiştir. Sonuç olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek sloganlar içeren yazılı bir iletiye hareket ederek müsnet Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği tüm soruşturma dosyası kapsamından anlaşılmaktadır."