UEFA Avrupa Ligi şampiyonu bu akşam oynanacak Dnipro- Sevilla final maçında belli olacak. Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da oynanacak Dnipro- Sevilla maçı 21.45'te başlayacak. Dnipro- Sevilla Avrupa Kupası final maçını İngiliz hakem Martin Atkinson yönetecek. Atkinson'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Michael Mullarkey ve Stephen Child yapacak. Maçın 4. hakemi Çek Cumhuriyeti'nden Pavel Kralovec, ilave yardımcı hakemleri ise İngiltere'den Anthony Taylor ve Andre Marriner olacak. Dnipro- Sevilla maçı NTV'den canlı olarak yayınlanacak.

UEFA Avrupa Ligi finalinde bugün karşılaşacak Ukrayna'nın Dnipro ve İspanya'nın Sevilla takımlarının toplam futbolcu değeri 238 milyon 500 bin avro. Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Sevilla'nın tahmini piyasa değeri 155 milyon 800 bin avro, Dnipro'nun ise 82 milyon 700 bin avro oldu. Sevilla'nın Kolombiyalı forveti Carlos Bacca 20 milyon avro, Dnipro'nun kanat oyuncusu Yevhen Konoplyanka ise 16 milyon avro bonservis bedeliyle en pahalı futbolcular olarak göze çarptı.

Kupanın son şampiyonu Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde 4 şampiyonluk yaşayan ilk takım olabilmek için sahaya çıkacak. Dnipro ise tarihinin ilk Avrupa kupası finalinde mutlu sona ulaşmaya çalışacak.



DNIPRO'DA 3 OYUNCU SAKAT

Dnipro'da final maçı öncesi 3 oyuncunun sakatlığı bulunuyor. Dnipro'da defansta Ondrej Mazuch, orta sahada Serhiy Kravchenko ve hücumda Roman Zozulya'nın sakatlıkları nedeniyle Sevilla'ya karşı oynaması beklenmiyor. Sevilla'da ise tek eksik, sakatlığı devam eden savunmacı Nicolas Pareja. Diğer yandan, iki takımda da cezalı oyuncu bulunmuyor.

DNIPRO İLK KEZ FİNAL OYNAYACAK

Ukrayna ekibi Dnipro, tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası'nda final oynayacak. Sevilla ise Kupa 2'yi 4 kez kazanan ilk takım olmak istiyor. UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olacak takım, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt grup aşamasından katılma hakkı kazanacak ve yaklaşık 20-25 milyon Euro’yu kasasına koyacak.

Ukrayna ekibi Dnipro, final yolculuğu öncesi Olympiakos, Ajax, Club Brugge ve Napoli'yi turnuva dışına itti. Sevilla ise Borussia Mönchengladbach, Villarreal, Zenit ve Fiorentına'yı saf dışı bıraktı.

Dnipro'nun bu maçtaki en önemli kozları, hücum oyuncuları Konoplyanka ve yarı finalde Napoli'ye attığı gollerle Dnipro'ya final kapısını aralayan Seleznyov olacak.

SEVILLA, 4. KEZ KUPAYI KALDIRMAK İSTİYOR

Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery, sezonun forma isimleri Carlos Bacca ve Aleix Vidal’e güveniyor. UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu unvanını korumak için sahaya çıkacak Sevilla, mutlu sona ulaştığı takdirde Kupa 2'yi 4 kez kazanan ilk takım olarak adını tarihe yazdıracak. İngiltere'nin Liverpool, İtalya'nın Inter ve Juventus takımlarıyla birlikte üçer kez şampiyonluğa ulaşan İspanyol ekibi, Dnipro karşısında dördüncü kez kupayı kaldırmayı hedefliyor.

UEFA KUPASINI KAZANAN TEK TÜRK TAKIMI GALATASARAY

UEFA Kupası'nı kazanan ilk ve tek Türk takımı Galatasaray, bu başarısını 1999-2000 sezonunda gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar, o sezon UEFA Kupası'na maç kaybetmeden uzanırken, Kopenhag'daki finalde İngiltere'nin Arsenal takımını penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı.

DNIPRO - SEVILLA MUHTEMEL İLK 11'LER


Dnipro: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Léo Matos; Kankava, Rotan, Fedorchuk, Matheus, Konoplyanka; Kalinić.

Sevilla: Rico; Coke, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas; Mbia, Krychowiak; Aleix Vidal, Banega, Vitolo; Bacca.