25 Kasım Stadı yakınlarında cuma günü kurulan Ulus Pazarı’na gitmek için evden çıkan ve yolun karşı tarafına geçmek isterken beton mikserinin altında kalan 38 yaşındaki genç kadın Gülten Denkten bugün hayatını kaybetti. Pazara giderken dün beton mikserinin altında kalan ve ağır yaralanarak hasteneye kaldırılan ve bugün hayatını kaybeden Denkten'in 10 yıl önce yakalandığı kemik kanserini yendiği öğrenildi.

Kaza dün, Talatpaşa Mahallesi Saraçlar Caddesi’nde kurulan Ulus pazarı yakınlarında meydana geldi. Pazara gitmek için evinden çıkan 38 yaşındaki Gülten Denkten, Darülhadis Caddesi’ne geldiğinde yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada 45 yaşındaki Tuncay Dernekçi yönetimindeki 01 CTB 88 plakalı beton mikseri Denkten’e çarparak üzerinden geçti.

Trafiği düzenlemek için bulunan polis memurlarının ihbarı üzerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Denkten, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Vücudunda ağır ezilmeler meydana geldiği belirtilen Denkten dün gece yaşam savaşını kaybetti.



SÜRÜCÜLER GÖZ ALTINA ALINADI
Denkten’in ölümün ardından hazırlanan trafik raporu ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından serbest bırakılan beton mikser sürücüsü Tuncay Dernekçi’nin yanı sıra kazayla ilgisi olabileceği düşünülen 22 M 007 plakalı minibüs sürücüsü Naci Göksu ve 22 HV 392 plakalı hafif ticareti aracın sürücüsü Nesim Işık da gözaltına alındı.

10 YIL ÖNCE KEMİK KANSERİNİ YENMİŞ
Kazada hayatını kaybeden Gülten Denkten’in 10 yıl önce oğluna hamile olduğu sırada kemik kanseri olduğu ve tedavi gördüğü süreçte eşinden boşandığı öğrenildi. Yoğun kemoterapiye rağmen çocuğunu dünyaya getiren Denkten’in kanser tedavisine cevap vererek bir süre sonra hastalığı yendiği belirtildi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bu sabah otopsisi yapılan Denkten’in yarın Lalapaşa İlçesi’nde toprağa verileceği bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.   DHA