E-Devlet ssitemi TC vatandaşlarının pek çok işini görmelerine yardımcı oluyor. Örneğin e devlet portalında sabıka kaydı, adli sicili ile ilgili işlemler yapabilirsiniz. Kişilerin yeni bir işe girmeden önce genellikle sabıka kaydı bilgileri işyeri tarafından istenmektedir. Sabıka kaydı alma işlemlerinde önceki yıllarda olduğu gibi zorluk yaşanması ya da bir gün beklenilmesi gibi durumlar söz konusu değildir. Artıkonline sistemler sayesinde hemen adli sicil belgesi alınması mümkündür. Kişilerinbelgelerini almak için e devlet üzerinden işlem yapması yeterli olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşların resmi sitesi olan e devlet sistemi ilesizlerde kolay bir şekilde işlemlerinizi online olarak yapabilirsiniz.

E devlet üzerinden alınacak olan resmi belgelerde özel bir şifreleme sistemi kullanılmaktadır. Alınan belgelerde yer alan doğrulama kodlarını kullanarak kişiler belgelerin gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu öğrenebilmektedir. Bu açıdan online olarak alınacak belgeler ile birlikte herhangi bir sahtecilik ya da belgelerde düzenleme yapmak mümkün değildir. Online olarak yapılacak doğrulama işlemlerinde yapılmış olan tüm hatalar ya da sahtecilik olayları görülecektir. Bu nedenle kişilerin e devlet aracılığıyla aldıkları sabıka kayıtları üzerinden herhangi bir oynama yapmaması gerekmektedir.

E devlet sistemi sabıka kaydında olduğu gibi resmi belgelerin alınmasında çok yardımcı olmaktadır. Kişilerin kurumlara gitmeye gerek kalmadan temin edebildiği resmi belgeler sayesinde ihtiyaçlar kolay bir şekilde giderilebilmektedir. Özellikle acil ihtiyaçlardasunulan imkan çok daha kurtarıcı olmaktadır. Kişilerin bu tür durumlarda önlem almak amacıyla yapması gereken e devlet üyeliğinin oluşturulmasıdır. Oluşturulacak olan üyelik ile birlikte acil durumlarda hemen üyelik bilgileri ile giriş yapabilir ve İhtiyacınız olan belgeleri indirebilirsiniz. Bu bakımdan önceden üyeliğin açılması avantaj sağlayacaktır.

Ayrıca sadece sabıka kaydı alma işlemleri için değil e devlet üzerinden sunulan tüm hizmetlerden de alınacak olan üyelik sayesinde yararlanmanız mümkün olacaktır. E devlet üyelik alma işlemleri için PTT ’ye TC kimlik numarası üzerinde yazılı olan ve fotoğraflı bir kimlik ile başvurulması yeterlidir.