Kişilerin sigorta, araç sorgulama ve askerlik gibi çeşitli durumlar için internet üzerinden ayrı web siteleri aracılığı ile yaptığı işlemlerin bir araya getirildiği e devlet güvenli bir şekilde bilgi alınmasını sağlamaktadır. Daha önceki yıllarda hizmetlerin alınması sırasında yaşanan sorunların e devlet ile giderilmesi ile birlikte kişiler hem tek bir portal üzerinden işlemlerini yapabilmekte hem de hangi hizmet için hangi resmi sitenin kullanılacağını öğrenmek gibi sorunlardan kurtulmaktadır. Bu açıdan sizler de devlet ile ilgili yapacağınız işlemlerde e devlet sistemine giriş yapabilir ve kolay bir şekilde bilgi sağlayabilirsiniz.

E devlet sisteminde yer alan kurumlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından e devlet üzerinden sunulan hizmetler günlük döviz kurları hizmeti olmaktadır. Her gün güncellenen rakamlar sayesinde e devlet günlük döviz kurları sorgulamasının yapılması ve bu doğrultuda bilgi alınması oldukça kolaydır. Üstelik e devlet günlük döviz kurları sorgulama hizmetinin bir avantajı da geçmişe yönelik olarak da döviz kurlarının sorgulanabilir durumda olmasıdır. Kişiler döviz kurları ile ilgili işlemlerde ilgili sorgulama sayfasına girerek geçmişe yönelik de araştırma yapabilir.

E devlet günlük döviz kurları sorgulama sayfasına giriş yapıldığında ekranda tarih seçiminin yapılması istenecektir. Bu bölümden kişilerin geçmişe yönelik herhangi bir tarihte döviz kurlarının ne kadar olduğunu öğrenmek için ekrandaki tarih seçim alanından ilgili tarihi girmesi yeterlidir. Yapılacak seçim ile birlikte o günün döviz kurlarındaki oluşan rakamlar ile ilgili detaylı bilgi sunulacaktır. Böylece pek çok sistemde bulunmayan bu özelliğe e devlet aracılığıyla ulaşabilir ve geçmişe yönelik olarak döviz kurları sorgulama yaparak bilgi sağlayabilirsiniz. Hizmetlerin ücretsiz olmasının yanında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından sağlanan verilerin güncel ve resmi olması kişilerin yapacağı önemli işlerde kaynak olacaktır.