Milli Eğitim Bakanlığı hizmeti olan e okul sisteminde kişilerin kolay bir şekilde işlem yapabilmesi amacıyla e okul mobil uygulaması da geliştirilmiştir. Böylelikle veliler bilgisayara bağlı kalmadan tüm işlemlerini mobil cihazları (tabler, akıllı cep telefonu) üzerinden de yapabilmektedir. Kişilerin mobil uygulamaları kullanması için akıllı cihazlara sahip olması gerekir. Akıllı cihazların işletim sistemlerine göre 3 farklı şekilde hazırlanmış olan e okul mobil uygulaması arasından işletim sistemi ile uygun olan uygulamanın indirilmesi ve cihaza yüklenmesi gerekir. Bu bakımdan uygulama marketlere girilmesi ve marketlerde yer alan resmi e okul mobil uygulamalarını kullanılması yeterli olacaktır. Bu sayede tüm veli ve öğrenciler sisteme giriş yapma imkanı bulacaktır.

E okul mobil uygulaması üzerinden yapılacak giriş işlemlerinde yine öğrencilerin giriş bilgilerinin kullanılması gerekir. E okul giriş bilgileri TC kimlik numarası ile öğrencilerin okuldaki numarasından oluşmaktadır. Belirtilen üyelik bilgilerinin kullanılması ile birlikte sisteme erişim sağlanacak ve açılacak e okul portalı üzerinden kolay bir şekilde öğrenci bilgilerine ulaşılacaktır. Öğrenci bilgileri için en çok araştırılan konu ders notlarıdır. E okul menüsünde yer alan notlar bölümüne tıklayarak sizler de öğrencilerin ders notlarını ulaşabilirsiniz. Öğrenciler tarafından girilen sınavlarda başarı oranları, sınavlardan alınan notlar gibi tüm detaylar not bölümünden görülebilir. Ayrıca sadece güncel eğitim dönemi için değil, bir önceki yıllarda alınan derslerdeki başarı durumu da online olarak görüntülenebilir durumdadır.

Gerek internet sayfası gerekse de mobil uygulama üzerinden sisteme giriş yapacak olan veliler öğrencilerin durumlarını anlık olarak takip edebilecek ve sınav dönemlerinde de günlük olarak sorgulama yaparak açıklanan sınav notlarını öğrenebilecektir. Öğretmenler tarafından düzenli bir şekilde sisteme bilgi girişi yapılmaktadır. Bu açıdan e okul her zaman güncel durumdadır ve kullanılabilir. Sizler de sunulan bu imkânlardan yararlanarak öğrencilerin takip işlemlerini online olarak yapabilirsiniz.