İZMİR'in Konak İlçesi'nde, iddiaya göre alkollü olduğu gerekçesiyle eğlence mekanlarına alınmayan 23 yaşındaki O.U., evinden aldığı pompalı tüfekle dehşet saçtı. Çevreye rastgele ateş açıp mekan çalışanlarıyla müşterilerin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi yaralayan O.U., polis tarafından yakalandı, ardından tutuklandı. Yaşanan korku dolu anlar, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Olay, Alsancak Semti'ndeki Gazi Kadınlar Sokağı'nda dün (pazar) saat 03.35 sıralarında meydana geldi. Çalışmadığı öğrenilen O.U. iddiaya göre arkadaşı H.E. (25) ile eğlence mekanlarının bulunduğu sokağa gitti. Bir mekana girip eğlenmek isteyen ve alkollü olduğu ileri sürülen O.U. ile arkadaşı H.E., daha sonra sokaktan ayrıldı. Mekana alınmayışına içerleyen O.U., Karşıyaka İlçesi'ndeki evinden aldığı pompalı tüfekle tekrar geri geldi. Hafta sonu olması nedeniyle oldukça kalabalık olan sokakta pompalı tüfeği çıkaran O.U., çevreye rastgele ateş etti. Çevredekiler büyük bir korkuyla kaçmaya çalışırken, O.U. üç el ateş ettikten sonra koşarak uzaklaştı. Tüfekten çıkan saçmalarla eğlence mekanı çalışanları Önder Evyapan, Muhammed Emin Yaşar, Sezer Bal, Mehmet Kaçak ve müşteri olarak bulunanlardan Selinay Özırmak, Merve Tufan, Oğuzhan Bulut, Serkan Gütmen, Şahan Gürşen ile Oğuz Bolu yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri yaralıları ambulanslarla hastanelere kaldırdı. Tedavileri tamamlanan yaralılar daha sonra taburcu edildi.

KORKU DOLU ANLAR KAMERADA

Alsancak'ın en işlek yerlerinden olan Gazi Kadınlar Sokağı'nda yaşanan korku dolu anlar, çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı. Eğlenceleri adeta kabusa dönenlerin koşuşturması görüntülerde yer aldı. Olayla ilgili çalışma başlatan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede zanlının kimliğini belirledi. Zanlının peşine düşen polis, O.U.'yu olayda kullandığı pompalı tüfekle yakaladı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı O.U. tutuklandı.

DHA