Binlerce ehliyet adayının girdiği Ehliyet sınavı bugün yapıldı. Bu sene yapılan 5. ehliyet sınavına (MTSAS-5) giren adaylar, sınav sorularının açıklanacaği günü merak ediyor. MEB tarafından yapılan ehliyet sınavına giren adaylar, sınav soruları ve cevaplarının yayınlanmasını bekliyorlar. Ehliyet sınavı soru ve cevapları, genellikle sınavı takip eden pazartesi günü açıklanıyor. Ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklandığı zaman aşağıdaki linkten ulaşabileceksiniz.

Toplam 50 soru için ayrılan 60 dakikada yapılacak olan ehliyet sınavı cumartesi günü yapıldı. Ehliyet sınavı sonuçları ise sınavdan 10 ile 14 gün arasında açıklanıyor. 10 Ekim 2015 Cumartesi tarihli ehliyet sınavı soru ve cevaplarına ulaşabileceğiniz link hemen aşağıdadır...

EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI

EHLİYET SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik
okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi
sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu
soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.

Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme
değerlendirme tekniğine göre incelenir. Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

2015 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ

10 Ekim 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 25 Ağustos-15 Eylül 2015
12 Aralık 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 16 Ekim-17 Kasım 2015

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Ekim 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları 20 Ekim 2015 tarihinde açıklanacak.
12 Aralık 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavının sonuçları 22 Aralık 2015 tarihinde ilan edilecek.