Foto: DHA


Emekliliği yakınlaşan kişilerin merak ettiği konuların başında emekli maaşı ne kadar olacak bulunmaktadır. Emekli maaşı konusunda bilgi almak isteyen kişilere ne kadar emekli maaşı alırım uygulaması üzerinden işlem yapması yeterli olacaktır. İlgili uygulama aracılığı ile birlikte kişilerin akıllarında yer alan emekli maaşı ne kadar olacağına dair sorular da yanıt bulacaktır. Ne kadar emekli maaşı alırım üzerinden yapılacak olan emekli maaşı sorgulama işlemleri sayesinde kişiler kolay bir şekilde emekli maaş miktarını öğrenebilir. Siz de sigorta üzerinden işlem yapmak istediğiniz durumlarda ne kadar emekli maaşı alırım uygulamasının sayfasına giriş yapabilir ve sayfa üzerinden işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?
Emekli maaşı sorgulama işlemlerinde kişilerden istenen bilgiler arasında kimlik bilgileri yer almaktadır. Formda yer alan bilgilerin girilmesi ile birlikte sistem tarafından kişinin emekli maaşı hesaplanacaktır. Yapılacak hesaplama ile birlikte kişiler kolay bir şekilde bilgilerini öğrenebilecek ve emekli maaşı konusundaki sorular da yanıtlanacaktır. Emekli maaşının yüksek olmasını isteyen kişilerin unutmaması gereken en önemli detay sigortalı olarak çalışılan dönemdeki prim ödemelerinin yüksek bir şekilde yapılmasıdır. Minimum seviyeden yapılacak olan prim ödemeleri sonrasında kişilerin yüksek maaş alması mümkün olmayacaktır.

SGK tarafından sunulan emekli maaşı sorgulama uygulaması sayesinde elde edilecek bilgiler güncel bilgilerdir. Bu açıdan işlem yapacak olan sigortalı kişilerin çıkacak sonuçlara herhangi bir şekilde şüphe ile yaklaşmasına da gerek yoktur. Sistem tarafından yapılacak olan hesaplamalarda güncel SGK düzenlemeleri göz önünde bulundurulmakta ve maaş hesaplamaları güncel kriterler üzerinden yapılmaktadır.

Emekli maaşı sorgulama işlemlerinde sigortalı kişilerin emekli maaşı konusunda bilgi almak amacıyla SGK tarafından oluşturulan uygulaması tamamen bilgi verme amaç kullanıma sunulmuştur. Bu açıdan kişilerin sorgulama sonrasında elde ettikleri bilgiler üzerinden kuruma itirazda bulunması mümkün değildir. Bu tür durumlarda SGK tarafından yapılan hesaplamalar geçerli sayılmaktadır.