Emekli sandığı sigortası bulunan kişiler, sigortaları üzerinden ne zaman emekli olacağını öğrenmek için SGK’nın açtığı online emekli sandığı emeklilik hesaplama sayfasından yararlanabilir. İlgili uygulama sayesinde kişiler istediği zaman bilgi alabileceği gibi belirli aralılarla emekli sandığı emeklilik hesaplama yapılarak, güncel durum da takip edilebilir.

SGK’nın resmi olarak kullanıma sunduğu ve konu ile ilgili paylaşımlar yapan ssk.com.tr blog sitesinde yer alan emekli sandığı ne zaman emekli olurum başlıklı yazıda verilen bilgilere göre emekli sandığı emeklilik hesaplama sayfasının genel görünümü şöyledir;



Formun üst tarafında kişilerin bilgi alabilmesi için detaylı açıklamalar yer almaktadır. Emekli sandığı emeklilik hesaplama yapan kişilerin bu bölümü de okuması yarar sağlayacaktır. Aynı zamanda kişilerin uygulamayı kullanma noktasında da önemli uyarılar bu bölümde yer alır. Uygulama ve genel emeklilik durumları hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı bu bölüm ise şöyledir;


Emekli Sandığı Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?


Emekli sandığı emeklilik hesaplama işlemlerinde kişilerin sigortasına yapılan tüm prim ödemelerini detaylı olarak emekli sandığı emeklilik hesaplama ekranına girmesi gerekir emekli sandığı emeklilik hesaplama sayfasının alt kısmında yer alan hizmetlerin eklenmesi bölümüne sigortalılık dönemleri ile ilgili detaylar girilmelidir. Bilgilerin girilmesi sonrasında ise ekle diyerek tüm hizmetlerin daha alt kısımda bulunan tabloya eklemesi gerekir. Böylece tüm hizmetler alt alta sıralanacak ve bilgileri girilmesi sonrasında hesaplama butonuna tıklayarak emekli sandığı emeklilik hesaplama işlemleri tamamlanmalıdır.

Emekli sandığı emeklilik hesaplama yapıldıktan sonra uygulama tarafından sonuç sayfası hazırlanarak kişilerin bilgi alması sağlanır. Bu bölümde kişilerin bilgi alması için sonuçları iyi incelemesi gerekir. Böylece ne zaman emeli olunacağından emeklilik için eksik kriterlerin ne olduğu kolay bir şekilde öğrenilebilir.

4A Emeklilik Hesaplama


Kişilerin sigortaları üzerinden yapacağı emeklilik hesaplama işlemlerinde kullanabileceği tek resmi uygulama ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Esgm-sgk blogunda yer alan ne zaman emekli olurum başlıklı yazıda verilen bilgilere göre emeklilik hesaplama işlemlerini online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması aracılığı ile emekliliğe dair pek çok detay öğrenilebileceğinden dolayı sizler de sigortanız üzerinden kolay bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmak isteyenlerin mutlaka sorgulama formunu kullanması gerekmektedir. Form detaylı bir şekilde bilgi girişi gerektirdiğinden dolayı bu konuda kişilerin dikkatli olması ve güncel sigorta bilgilerini kullanması gerekir.