İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Alınan tedbirler çerçevesinde, görevlilerimize yönelik molotof kokteyli, havai fişek, sapan, taş ve sopalarla saldırma eylemlerinde bulunan ve bu vesileyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehlikeye düşüren şahıslar müdahale edilerek gözaltına alınmıştır. Müdahaleler esnasında 1 adet silah, 1 adet el yapımı bomba, 2 adet ses bombası, 154 adet molotof kokteyli, 106 adet havai fişek, 41 adet gaz maskesi, 178 adet bez maske, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet telsiz, 3 adet bıçak, 5 adet torpil, 5 adet sapan, 201 adet bilye ele geçirilmiştir" denildi.

24 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Açıklamada, olaylar sırasında gözaltına alınan 283 şüphelinin Çağlayan, Kartal ve Gaziosmanpaşa Adliyelerine sevk edildiği vurgulanarak, “Adliyelere sevk edilen şahıslardan 53'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 24'ü tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir. Suça karıştıkları tespit edilen şahıslar hakkında çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.

YÜZLERİ KAPALI GÖSTERİCİLER...
Polis kameraları tarafından çekilen görüntüler, polis ekiplerinin ve göstericilerin görüntüleriyle başlarken, bazı göstericilerin “Her yer Gazi / Her yer direniş" şeklinde slogan attıkları duyuluyor. Yüzleri maskeli bazı göstericilerin polis ekiplerine sapanlarla attıkları taşlar görüntülere yansırken, TOMA'nın taş atan göstericilere tazyikli su sıktığı görülüyor. Göstericilerin polis ekiplerine havai fişeklerle karşılık verdiği de polis kameralarına yansıyor.

ÇATIDAN KİREMİT ATILDI
Görüntü, polis helikopterinin havadan çektiği görüntülerle devam ederken, bazı binaların çatılarında bekleyen eylemcilerin aşağıya kiremit attığı dikkat çekiyor. Bazı göstericilerin de polislere molotof kokteyli attığı ve çöp bidonlarını devirerek yola barikat kurdukları görülüyor.
Polis ekiplerinin, aralarında pankartlı bir şüphelinin de olduğu bazı göstericileri gözaltına aldığı görüntülere yansırken, ele geçirilen malzemelerin çantaların içerisindeki görüntüleri de dikkat çekiyor.

Sopalı saldırganlara polis teşekkür etmiş

Sopalı saldırganlara polis teşekkür etmiş