Cuma Mesajları 2015: Haftanın en önemli günü olan Cuma gününün anlam ve önemini anlatan, dostlarınıza, akrabalarınıza gönderebileceğiniz veya sosyal medyada takipçilerinizle paylaşabileceğiniz en seçkin, birbirinden farklı Cuma mesajlarını haberimizde sizler için derledik. Cuma mesajları ile mübarek Cuma gününü sevdiklerinizle paylaşın.

Haberimizde paylaştığımız en anlamlı Cuma mesajlarından sevdiklerinize, dostlarınıza SMS olarak gönderebilir, Whatsapp'dan yazabilir, sosyal medyada (Facebook, Twitter, Instragram) takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Seçtiğimiz en güzel, en anlamlı Cuma mesajlarını haberimizde sizler için derledik. İşte birbirinden farklı, anlamlı ve güzel Cuma mesajları...

Cuma Mesajları - Cuma Günü Mesajı - Cuma Duaları

  1. "Bir güzellik yap kendine. Sadece sahip olduklarını düşün, mutlu ol onlarla. Bırak sahip olamadıkların üzülsün senin olamadıklarına.." (Şems-i Tebrîzî) Hayırlı Cumalar..

  2.  Ya Rabbi, dert verdiginde sabredecek, dermân verdiginde şükredecek imân nâsip eyle. Cumanız mübarek olsun.

  3.  Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimiz bilensin. Açtık gönlümüzü sana, Sen Sen imdat eyle, Sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Melekler daima duacınız olsun. Yüreğiniz ferah, imanınız bol olsun. Sevgili Peygamberimiz Şefaatçimiz olsun. Cumanız Mübarek olsun!

  4.  Hz. Mevlana der ki: Dostlarini daima vefa ile hatirla. Arayan sen ol, bulan sen; taniyan sen ol, kucaklayan yine sen. Kula vefasi olmayanin, Hakk'a vefasi olmaz. Hayırlı Cumalar

  5.  Ya Rabbi! Sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana bükülen boyunları, sana yalvaran dilleri, ne olur boş çevirme, amin. Hayırlı cumalar.

  6.  Cuma gününün yüzü suyu hürmetine, açılmasını dilediğin tüm kapıların açılması duâsı ile. Cumamız mübarek ve hayırlı olsun.

  7.  Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. (Mevlana) Hayırlı Cumalar.

  8.  Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurmuştur "Farz ibadetlerden sonra, Allah yanında amellerin en sevgilisi bir müslümanın kalbine sevinç koymaktır." Hayırlı Cumalar..

  9.  Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurmuştur "Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. O ancak kalplerinize ve işlerinize bakar." Cumanız mübarek olsun.

  10.  İnsan; geçmişin hasretçisi, geleceğin özlemcisi, yaşadığı anın şikayetçisidir… Allah bizi şikayet edenlerden değil şükredenlerden eylesin. Hayırlı cumalar…

  11.  İmkanların bittiği yerde iman vardır. Derdin ne kadar büyük olursa olsun, derdinden büyük Allah vardır. Cumanız Mübarek Olsun.

  12.  Allahım! Ruhumu daraltma, kalbimi karartma, darda koyup aratma, hak yolundan saptırma, beni senden başkasına yalvartma.. (amin..) Hayırlı Cumalar

  13.  Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun saadetler hepimizin olsun ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun Cumanız Mübarek Olsun

  14.  Dost selamında teselli bulan her yürek dağlar ardında kalsa bile, teselliyi gözün gördüğüyle değil, yüreğinde dost bildiğiyle bulurmuş ! Selam olsun dost yüreklere Hayırlı ve bereketli cumalar ...

  15.  Ey Rabbim! Bizlere seni hatırlatan haller, seni anlatan diller, sevginle dolup taşan aydınlık kalpler nasip eyle. Cumamız mübarek olsun.

  16.  Rabbim, dualı bir hayat yaşayan, duasını hayatına taşıyan, başkalarının duasını alan ve duası kabul olan kullardan eylesin. Hayırlı Cumalar.

  17.  Rabbim elimizi Kuran'sız, gönlümüzü imansız, kulağımızı ezansız, dilimizi tevhitsiz, alnımızı secdesiz bırakmasın. Cumanız mübarek olsun.

  18.  Ya Rabbi! Gönlümdeki boşlukları öyle güzel şeylerle doldur ki; kemiği olmayan dilim Allah kelimesinden başka bir şey demesin. Hayırlı Cumalar.

  19.  Ya Rabbi! Gönlümün tesbihine umut boncukları dizdim tane tane. Her bir çekişte 'AF' diyerek sığındım rahmetine. Hayırlı Cumalar.

  20.  Ey Rabbimiz! Bu gün edeceğimiz dualarımızı kabul et ve bizi Makam-ı Mahmud'a komşu olmaya mazhar olanlardan eyle. Hayırlı Cumalar.

  21.  Rabbim dünyada sağIıkIı, mutIu, huzurIu ve barış içinde yaşamayı ahirette ise cennet bahçeIerinde oImayı Peygamber Efendimizin (S.A.V) bütün ümetine nasip eyIesin inşaIIah. Amin ve hayırlı cumalar.

  22.  Allah'ım, 'kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

  23.  Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

  24.  Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. (Cuma Suresi /9)

  25.  Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, Senden uzağa atma. Cumanız mübarek olsun.

  26.  Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar

  27.  Ey Allahım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Hayırlı Cumalar .

  28.  Allah'ım! Dillere destan, gönüllere ilaç rahmetin ile merhametini dileniyor ve bizleri insan olarak haşretmeni istiyoruz. Hayırlı cumalar.

  29.  Allah'ım bu mübarek Cuma hürmetine bizi sevdiğin kulların arasın kat. Bizi çok sabreden, şükreden kullarından eyle, günahlarımızı affeyle. Allah'ım dualarımızı kabul eyle Amin. Hayırlı Cumalar.

  30.  Rabbim elimizi Kuran'sız, gönlümüzü imansız, kulağımızı ezansız, dilimizi tevhitsiz, alnımızı secdesiz bırakmasın. Cumanız mübarek olsun.

  31.  Rabbim, dualı bir hayat yaşayan, duasını hayatına taşıyan, başkalarının duasını alan ve duası kabul olan kullardan eylesin. Hayırlı Cumalar.