Enver Aysever Habertürk'te Balçiçek İlter'in sunduğu 'Karşıt Görüş' programında konuştu, konoklar stüdyoyu terk etti. Programın dün akşamki konukları gazeteciler Enver Aysever ve akademisyen Koray Çalışkan ile AKP'li kalemler Kemal Öztürk, Ceren Kenar ve Halime Kökçe'ydi. Konuklar iç güvenlik paketi hakkında kendi düşüncelerini dile getirirken, Enver Aysever yalan habercilikle ilgili olarak Kabataş örneği stüdyoda gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Gezi olaylarının dünyanın en barışçıl eylemi olduğunu söyleyen Enver Aysever, Gezi eylemleri sırasında yaşanan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu ile Star gazetesi muhabiri Elif Çakır'ın ortaya attığı "Kabataş'ta saldırı" iddiasını hatırlattı. Aysever "Kabataş yalanlarınızdan dolayı yargılanacaksınız" dedi. Yandaş yazarlar Aysever'in sorularına yanıt vereyemince stüdyoyu canlı yayında terk ettiler.

Tartışmalar üzerine programın moderatörü Balçiçek İlter'in de 'gerildiği' gözlendi. İlter de "Kabataş'ta çıplak erkeklerin kendisine saldırdığını ve üzerine işediklerini" iddia eden Zehra Develioğlu'yla röportaj yapan gazeteciler arasında bulunuyordu.



ENVER AYSEVER KİMDİR?

1971’de İstanbul’da doğumlu olan Enver Aysever, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Doğuş, Yeditepe ve Arel üniversitelerinde dersler verdi. Bir yıl CHP PM üyeliği de yapan yazar, evli ve bir çocuk babasıdır.

Enver Aysever TV kariyerinde TV8’de “Lacivert”, NTV Radyo’da “Kurşun Kalem” adlı edebiyat programlarını hazırladı, sundu. TV8 "Haber Aktif" programının içinde "Yazın Aktif" köşesinin sürekli konuğu olarak yorum ve eleştiriler yaptı.

2007 yılından itibaren Skytürk televizyonunda Sky Türk televizyonunda "Aykırı Sorular" adlı siyasal tartışma programını hazırlayıp sundu. Yine Sky Türk televizyonunda, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Dengir Mir Mehmet Fırat, Şaban Dişli ve Metin Karakaş'ın katıldığı tartışmaların da yer aldığı "Ayrıntılar" adlı tartışma programını da hazırlayıp yönetti. Aynı televizyonda “Siyasal Analiz”, “Sokağın Sesi”, “Üç Soru İki Yorum”, “Zamana Karşı” adlı programları hazırladı, sundu ve yorumcu olarak görev aldı. Kanaltürk televizyonunda “Gündem Demokrasi”, “Ters Cephe”, “Pazar Politika” programlarında yorumculuk yaptı.

2011-12 sezonunda CNN Türk televizyonunda “Dört Bir Taraf” programında Altan Öymen, Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı ile birlikte yorumcu olarak yer alan Enver Aysever, CNN Türk'te "Aykırı Sorular" adlı programı hazırlayıp sundu.

Enver Aysever, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı seçilmesinden sonra yaptığı davet ile aktif siyasete atıldı. Enver Aysever, o dönemde hem yazılı basında hem televizyonda gazeteciliğe devam etmekteydi. CHP Parti Meclisi'ne seçildikten sonra bu iki görevin bağdaşmayacağını belirterek 13 Nisan 2010 tarihinde Birgün gazetesinden ayrıldı.Enver Aysever, 2011 Milletvekili seçimleri için CHP adaylarının belli olmasının hemen ardından 11 Nisan 2011 tarihinde, Mehmet Haberal ve Sinan Aygün gibi sağ görüşlü isimlerin adaylığına tepki göstererek CHP'deki bütün görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.