CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Cumhurbaşkanına, Başbakana ve bakanlara tahsis edilmiş olan koruma sayısını sordu.

Ağbaba şu soruların yanıtını istedi:

“Cumhurbaşkanı'na tahsis edilmiş olan koruma sayısı kaçtır? Cumhurbaşkanı'nın güvenliğini sağlamak üzere görevlendirilmiş motorlu araç sayısı kaçtır? Cumhurbaşkanı'nın güvenliğini sağlayan personelin kullanımına sunulan silah vb. teçhizat sayısı nedir? Tüm bunların devlet bütçesine maliyeti ne kadardır?

Önceki cumhurbaşkanları döneminde kendilerine tahsis edilen koruma amaçlı güvenlik personeli ile bu personelin kullanımına sunulmuş motorlu araç ve silah gibi teçhizat sayısı nedir? Tüm bunların devlet bütçesine maliyeti ne kadardır?

Cumhurbaşkanı'nın aile bireyleri ve yakınlarının güvenliğini sağlamak üzere görevli koruma sayısı kaçtır? Bu kişilerin kullandığı motorlu araç, silah vb. teçhizat sayısı nedir? Bunun devlet bütçesine maliyeti ne kadardır? Önceki cumhurbaşkanları döneminde ailelerini korumakla görevli koruma sayısı ile bu kişilerin kullanımına sunulan güvenlik amaçlı motorlu araç, silah vb. teçhizat sayısı ve bunların devlet bütçesine maliyeti ne kadardır?”

Ağbaba, yine Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği başka bir soru önergesinde de, “Başbakan'a tahsis edilmiş olan koruma sayısı kaçtır? Başbakan'ın aile bireyleri ve yakınlarının güvenliğini sağlamak üzere görevli koruma sayısı kaçtır? Bakanlara tahsis edilmiş olan koruma sayısı kaçtır?” sorularını yöneltti.