Şenol GEZER/SÖZCÜ
7 Haziran'da gerçekleşen Genel Seçimler'in ardından Türkiye'nin dört bir yanını ateş çemberine çeviren bölücü militanlar, dün kirli tezgahlarından birini Esenler'in Tuna Mahallesi'nde sergilemek istedi. Bölücü örgütün gençlik yapılanması YDG-H içerisinde yer alan militanlar, saat 21.10'da sokağa çıkarak slogan atmaya başladı.



Ağrı'da PKK'lılar Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenledi

Ağrı'da PKK'lılar Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenledi


Ellerindeki sıvı (molotof) ve ses bombalarını gelişi güzel vatandaşların ve yoldan geçen araçların üzerine atan militanlar, çevredeki vatandaşların paniklemesine sebep oldu. İhbar üzerine bölgeye giden Yunus Polisler, saat 21.30'da YDG-H'li bölücülerin saldırısına uğradı. Motorize ekibi yaylım ateşe tutan militanlar, beklemedikleri bir karşılık buldu. Şans eseri yaylım ateşten ve üzerlerine atılan molotoflarla ses bombalarından kurtulan polsiler, militanlara anında karşılık verdi.



Yüksekova'da çatışma: 3 asker şehit 6 asker yaralı

Yüksekova'da çatışma: 3 asker şehit 6 asker yaralı


Yaklaşık 10 dakika süren çatışma sonucu, adı henüz öğrenilemeyen ve sabıkalı olduğu öne sürülen bir YDG-H'li ölü ele geçirildi. Saldırı ve linç girişiminin ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sokak sokak takip başlattı. Kovalamacanın ardından 3 militan molotoflarla yakalandı. Teröristler, Vatan Caddesi'ndeki TEM Şube'de sorguya alındı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları devam ederken, hayatını kaybeden kişinin cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.



Polisten İstiklal Caddesi'nde öldüresiye dayak!

Polisten İstiklal Caddesi'nde öldüresiye dayak!