Mehmet SERBES / ADANA

Adana'da eşi ile kavga ederken kendilerini ayıran temizlik şirketi sahibi komşusu 23 yaşındaki Ömer Cevizci'yi 3 bin 500 liraya tuttuğu 2 tetikçiye öldürttüğü iddia edilen Adana'nın tanınmış emlakçısı 39 yaşındaki Tufan Liceli Sümer ile birlikte tutuklu 5 kişi müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. 2 tetikçi, "Biz anlaşma karşılığı değil arkadaşlık gereği bu işi yaptık" diyerek itirafta bulundu.

Türkmenbaşı Bulvarı'nda 30 Ocak'ta Ömer Cevizci'nin işyerinden çıkarken tüfekle öldürülmesiyle ilgili Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya başlandı.

'BİZE 3 BİN 500 TL VERDİ'

Cevizci'yi öldürdüğü iddia edilen ve hakkında müebbet hapis cezası istenen 22 yaşındaki Burak Avanoğlu, "Vedat Aydın bize 3 bin 500 TL para verdi. Parayı Tufan'ın verdiğini söyledi. Biz anlaşma karşılığı değil arkadaşlık gereği bu işi kabul ettik. Tufan ile maktül arasındaki husumet nedeniyle Ali birlikte ateş ettik. Ben maktüle doğru yere 2-3 el ateş ettim" dedi.



19 yaşındaki Ali Konuk, Vedat Aydın'ın isteği üzerine korkutmak ve yaralamak amacıyla ateş ettiklerini söyledi. Konuk, "Parayı bize Vedat verdi ancak bu parayı Tufan'ın adına bize verdiğini söyledi" diyerek kendini savundu.

'SENİ ÖLDÜRECEĞİM DEMEDİM'

36 yaşındaki Vedat Aydın ise, suçlamayı kabul etmeyip 2 tetikçiye para vermediğini iddia etti.

37 yaşındaki Ümit Karakayış, emlakçı Tufan Liceli Sümer'in yanında 1.5 yıl çalıştığını belirterek, "Tufan ile Ömer'in arasında husumet vardı. Bu yüzden ben Ömer'e yönelik 'Seni domdom kurşunu ile öldüreceğim' demedim. Ali ile Burak araçtan indi. Silah sesleri duyunca gittim" dedi.

'VEDAT TRİLYONLUK BİRİDİR'

Arkadaşını 2 tetikçiye öldürttüğü iddia edilen emlakçı Tufan Liceli Sümer ise eşi ile kavga ederken Ömer'in ayırmaya çalıştığını söyledi. Tartışma sırasında savurduğu tokadın Ömer'in eşinin koluna değmiş olabileceğini ifade eden Sümer, "Ömer ile kırgınlığımız budur. Ömer'in işyerinin bulunduğu apartmanın yöneticisiyle kavgalıydı. Vedat iki tarafı tanıdığı için kendilerini barıştırdı. Benimle ilgili suçlamaların hiçbirini kabul etmem. Ben kimseye para vermedim. Kimseyi azmettirmedim. Maktülle husumetim yoktu. Burak üniversite öğrencisidir 3 bin 500 TL'ye böyle bir işin yapılmayacağını bilen bidridir. Vedat ise trilyonluk biridir. 3 bin 500 TL'yi benden alıp onlara vermesini gerektirecek bir durum yoktur" dedi.


'BABA BENİ ÖLDÜRECEKLERMİŞ'

Öldürülenin babası Yuldurhan Cevizci, sanıklardan şikayetçi olup, "Olaydan 2 gün önce oğlum bana 'baba beni Tufan ile Sarı Ümit arıyormuş, beni öldüreceklermiş, Vedat da yanlarındaymış' dedi. Bunu kendisine Ali Orbay'ın söylediğini söyledi" diyerek sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.