Findeks adı ile kurulan yeni sistem üzerinden tüm kişilerin ekonomik durumu yakından incelenmektedir. Özellikle bankalar üzerinden yapılan hizmet alımı, borç ödeme gibi işlemler ile birlikte kredi notu olumlu ya da olumsuz yönde etkilenmektedir. Kredi notu, yapılan tüm işlemler sonrasında vatandaşların değerlendirildiği bir sistem olarak kolay bir şekilde güncel durum görülebilir. Sürekli güncellenen bir yapıya sahip olan kredi notu için online olarak bilgi alınması mümkündür. Findeks resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan incelemeler ile birlikte kişilerin kredi notu hakkında kesin bilgiye ulaşması mümkün olurken yapılacak olan işlemlerin ve sorgulamanın ücretli olduğu da unutulmamalıdır.

Findeks notu ile ilgili işlem yapacak olan kişilerin ilk olarak Findeks resmi internet sitesine üye olması gerekir. Üyelik sonrasına istenildiği zaman üyelik bilgileri üzerinden sisteme erişim sağlanabilir ve bu kapsamda bilgi alınabilir. Üyelik oluşturulduğu sırada ücretli olarak üyelik paketleri sunulacak ve kişilerden paketlerden birini seçmesi istenecektir. Bu açıdan sunulan paketler üzerinden yapılacak inceleme sonrasında uygun bir paket tercih edilebilir. Paket seçiminin tamamlanmasıyla birlikte işlemler de gerçekleşmiş olacaktır. Üyeliği olan tüm kişiler online olarak kredi notu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir.

Findeks notu öğrendikten sonra ise yapılacak olan işlemler, notun durumuna göre belirlenecektir. Kişilerin kredi başvurularında herhangi bir sorun ile karşılaşması için yüksek bir kredi notuna sahip olması gerekir. Bu açıdan kredi notunun yükselmesi için çalışmaların yapılması yeterli olacaktır. Kredi notunu yükselmesi için bankaların üzerinde mevcut olan tüm borçları döküm halinde çıkartılarak kişiler tarafından takip edilmesi ve ödeme tarihlerinin kesinlikle bir gün dahi aksatılmaması gerekir. Böylece ödemeler düzenli bir yapıya ulaşacaktır. Yapılacak düzenli ödemeler ile birlikte kredi notunda da düzelmeler meydana gelecektir. Kredi notunun gerekli seviye ulaşmasının ardından ise kişilerin bankalar üzerinden yapacağı işlemlerde herhangi bir sorunla karşılaşılması ve Findeks notu açısından herhangi bir durumun yaşanması mümkün olmayacaktır.