Galatasaray yeniden lider oldu. Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u 1-0 yenerek Fenerbahçe'nin bir puan üstünde maç fazlalığı ile lider oldu. Galatasaray-Gaziantespor maç özeti, maçın önemli anları ve maçın anlatımı, maç sonrası tarafların yorumları ve Galatasaray-Gaziantepspor maçından önemli notlar...

GALATASARAY - GAZİANTEPSPOR MAÇI İLK YARI

13. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı korner sonrası savunmadan seken top ceza sahası dışında Telles'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

16. dakikada Selçuk İnan'ın pasında ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Emre Çolak'ın gelişine yerden attığı şutta, Eray kaleye giden topu son anda uzak direğin dibinden kornere çeldi.

29. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortasında,  penaltı noktasının az gerisinde topu kontrol eden Burak Yılmaz'ın dönerek yaptığı zayıf vuruşta, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

40. dakikada Emre Çolak'ın uzan pasında ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın şutunda, Eray topu kornere çeldi.

41. dakikada Emre Çolak'ın soldan yaptığı ortada, altıpasın sağ tarafında uygun durumda bulunan Selçuk İnan'ın gelişine şut atmak isterken ıskaladığı top auta gitti.

GALATASARAY - GAZİANTEPSPOR MAÇI 2. YARI

66. dakikada Umut Bulut'un sağdan ortasında ceza sahasında Burak Yılmaz'ın kafayla indirdiği topa, penaltı noktasında Yasin Öztekin'in yaptığı vuruşta top savunmadan döndü.

71. dakikada Emre Çolak'ın ceza yayının sağından çektiği şutta, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

73. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Emre Çolak ile verkaç yaparak ceza sahasında savunmanın arkasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın şutunda, top yandan auta çıktı.

75. dakikada Melo'nun kafayla indirdiği topu kale sahası önünde kontrol eden Burak Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

78. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortasında, ceza sahasında Burak Yılmaz'ın boş pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

85. dakikada Galatasaray öne geçti. Soldan korner atışı kullanan Selçuk İnan'ın ceza sahasına yaptığı ortada, Hakan Balta ön direkte kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Galatasaray: 1 – Gaziantepspor: 0
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles,
Emre Çolak, Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın (Dk. 62 Yasin Öztekin), Umut Bulut (Dk.
71 Bruma), Burak Yılmaz

Gaziantepspor: Eray Birniçan, Barış Yardımcı, Elyasa Süme (Dk. 9
Abdülkadir Kayalı), Arokoyo, Şenol Can, Chico, Chibuike (Dk. 65 Emre Nefiz),
Erdem Şen, Mustafa Durak, Dos Anjos (Dk. 80 Gökhan Süzen), Muhammet Demir

Gol: Dk. 85 Hakan Balta (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 27 Melo, Dk. 76 Sabri Sarıoğlu, Dk. 90+2 Chedjou
(Galatasaray), Dk. 44 Abdülkadir Kayalı, Dk. 75 Barış Yardımcı, Dk. 78 Mustafa
Durak, Dk. 89 Muhammet Demir, Dk. 90+2 Gökhan Süzen (Gaziantepspor)

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi sonrası Gaziantepspor maçının büyük önem kazandığını belirterek, "Maçı 85. dakikada gelen golle de olsa kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.

"Kalan maçlarımız için sabırlı olmayı öğrenmemiz gerekecek" diyen Hamzaoğlu, "Zaman daraldıkça stres artacak. Biz de buna karşı bir şeyler geliştireceğiz. Bugün hemen skor bulabilmek için böyle bir görüntü verdiler. Bu bir sorun değil aslında. Normal seyreden bir şey" diye konuştu.

Galatasaray'ın 10 maçlık gol yeme serisinin son bulmasına değinen Hamzaoğlu, "Herkes yediğimiz gollere takılıyor. Bizim için önemli olan yediğimizden fazlasını atabilmek" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoğlu, Galatasaray'a 3 puanı getiren tek golü atan Hakan Balta'nın performansından memnun olduğunu söyledi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk'un Açıklamaları

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise "Son bölümde maçı kaybetmek çok üzücü" dedi. İki takım arasında önemli bir kadro kalitesi farkı olduğunun altını çizen Buruk, "Bizim çok fazla mücadele etmemiz gerekiyordu. Zaman zaman iyi kapandık, zaman zaman ise açıklar verdik. Rakip kalede pozisyonlarımız da vardı. Belki üçüncü bölgeye geçişlerde daha dikkatli olsak pozisyon sayımız artabilirdi" diye konuştu.

Maçtaki hakem yönetimiyle ilgili bir soru üzerine ise Buruk, "Bu sene büyük takımlarla yaptığımız maçlarda biz hep ezildik. Bu sezonu böyle, hakem hatalarının çok olduğu bir sezon olarak kabul ediyorum. Zaten bunu göze alarak maça çıkıyoruz. Olayı da daha fazla dramatize etmek istemiyorum" yanıtını verdi.

Galatasaray, 10 maç aradan sonra bir maçı gol yemeden bitirdi

Galatasaray takımı, ligde 10 maç aradan sonra bir müsabakayı gol yemeden tamamladı. Ligin 17. haftasındaki Çaykur Rizespor maçını 2-0 kazanan "Cim Bom", bu müsabakanın ardından çıktığı 10 maçta da kalesinin gole kapatamazken, Gaziantepspor müsabakasıyla bu istatistiğini sonlandırmış oldu.

Melo ve Chedjou cezalı duruma  düştü

Galatasaray'da bel fıtığı ameliyatı geçirmesinin ardından 69 gün sonra ligde forma giyen Felipe Melo, ilk maçında sarı kart cezalısı durumuna düştü. Müsabakanın 27. dakikasında hakem Mete Kalkavan'dan sarı kart gören Melo, bu sezonki 8. sarı kartını alıp, ikinci kez cezalı oldu. Aurelien Chedjou da maçın 90+2. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı durumuna düştü.

Her iki oyuncu da ligin 29. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyecek.

Şehit savcının oğlu ve babası tribünde

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 9 yaşındaki oğlu Muhammet Hakkı ile babası Hakkı Kiraz, Galatasaray-Gaziantepspor maçını izledi. Şehit savcının oğlu ve babası, kulüp başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ile müsabakayı takip etti.