Araçların vergi ve trafik cezası gibi durumları için yapılacak araç borç sorgulama sayesinde güncel durum görülebileceği gibi ödenmemiş borçlar için ödeme yapmak mümkün olacaktır. Bu açıdan araç sahipleri tarafından belirli aralıklarla araç borç sorgulama yapılması avantaj sağlayacak ve borçlar hakkında bilgi alınması bu sayede mümkün olacaktır. Yapılacak işlemler sayesinde sizler de güncel borç durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. Araç borç sorgulama işlemlerinin yapılması için GİB tarafından oluşturulan internet vergi dairesi kullanılmalıdır.  Aşağıdaki linklerden daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Linklere tıkladığınız açılan sitelerde reklam olarak verilen sorgulama telefonları özel olup ek bir ücrete tabiidir.

Araç borç sorgulama için GİB internet vergi dairesine giriş yapıldığında sistemdeki motorlu taşıtlar vergisi hizmeti seçilmelidir.  Motorlu taşıtlar vergisi seçiminin yapılması için kişilerin araçları için bilgi girmesi istenecektir. Bilgilerin girilmesi ardından araç için özel bir sayfa açılacaktır. Sayfa üzerinden yapılacak seçimler sayesinde kişilerin hem vergi hem de trafik cezaları için bilgi alması mümkündür. Bu açıdan sayfa zerinden yapılacak seçimler dâhilinde kişilerin güncel durum hakkında bilgi alması mümkün olacaktır. Sizler de sunulan hizmetler dâhilinde gerek vergi gerekse de trafik cezası için ayrı ayrı sorgulama yapabilir ve durumu değerlendirebilirsiniz.

Araç borç sorgulama sonrasında araçların herhangi bir borcunun olduğunun görülmesi halinde ise ödeme için aynı ekran üzerinden işlemlerin yapılması gerekmektedir. Ödeme konusunda kredi kartı bilgilerinin kullanılması ile birlikte ödenmemiş tüm borçlar ödenecektir. Kredi kartı limiti dahlinde tüm borçlar kapatılarak herhangi bir faiz ödenmesi de engellenebilir. Ödenmeyecek trafik cezası ve vergiler için gecikme zammı ve faiz gibi ek ücretler eklenebilmektedir. Bu da kişilerin mevcut borçlarından daha fazla ödeme yapmasına neden olacaktır. Bu tür durumlar yaşamak ve fazla para ödemek istemeyen kişilerin bu konuda mutlaka zamanında borç ödemesi yapması gerekmektedir. Online olarak sunula araç borç sorgulama ve ödeme hizmetleri sayesinde üstelik bu konularda yapılacak işlemler de kolay bir şekilde tamamlanabilmektedir