Vergi borcunu internetten nasıl sorgulayabilirsiniz? Haberimizde internetten vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme nasıl yapılır kılavuzunu hazırladık. İnternet günlük yaşantımızın bir parçası oldu ve artık vatandaşlık görevlerimizi de internet üzerinden gerçekleştirebiliyoruz. Bunların arasında vergi borcu sorgulama ve ödeme de bulunuyor. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri GİB yani Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı Online Vergi Dairesi platformundan gerçekleştirilebiliyor.

VERGİ BORCU SORGULAMA VE ÖDEME YÖNTEMİ

Bunun yapmanız gereken ilk olarak https://intvrg.gib.gov.tr/ adresindeki Online Vergi Dairesine gitmek. Bu sayfada sisteme girmek için "T.C kimlik numarası ile Giriş" seçeneğine tıklayın. Karşınıza ufak bir sayfa açılacak ve sizden bazı bilgiler istenecek.  Burada dikkat edilmesi gereken kısım ikinci T.C. kimlik no kısmına babanızın, annenizin veya çocuğunun T.C. kimlik numarasını girmeniz gerekmesi. İlgili bilgileri doldurduktan sonra aşağıdaki "Giriş" butonu ile GİB'in online vergi dairesine erişebilirsiniz.



Online Vergi Dairesinde T.C kimlik numaranız ile Vergi borcunuzu, motorlu taşıtlar verginizi ödeyebilir; vergi borcu olup olmadığını sorgulayabilir, kira beyannamesi ve ihbar işlemleri yapabilirsiniz.