Foto: Arşiv


Son günlerde artan terör olayları, okul güvenliği konusunu çok daha önemli hale getirdi. 19. Milli Eğitim Şurası’nın dört ana başlığından birini oluşturan ve geçen yıllara göre bu yıl çok daha önem kazanan okul güvenliği için üniversite ve emniyet el ele verdi.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Giresun İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile 9 Ekim 2015 Cuma günü, Giresun Vahit Sütlaş Tiyatro Salonu ve Ordu Bahçeşehir Koleji Enver Yücel Kampüsünde Güvenli Okul Konferansları düzenlenecek..

İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır ve KKTC’de düzenlenen Güvenli Okul Konferansı 9 Ekim’de Giresun ve Ordu’da..

Türkiye’de ilk defa CSG City Security Group ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Güvenli Okul Projesi kapsamında, CSG City Security Group, Bahçeşehir Üniversitesi ve Giresun İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile 9 Ekim 2015 Cuma günü, Giresun Vahit Sütlaş Tiyatro Salonu ve Ordu Bahçeşehir Koleji Enver Yücel Kampüsünde Güvenli Okul Konferansları düzenlenecek.

OKULLARIN %62’SİNDE ŞİDDET VAR!

Ülkemizde, eğitim çağındaki çocukların güvenli bir okul ikliminde eğitimlerini sürdürebilmelerine yönelik olarak hazırlanan “CSG Güvenli Okul Projesi” nin önem ve değeri 19. Milli Eğitim Şurası’nda ortaya çıkmış, şura dört ana başlığından birini okul güvenliği oluşturdu.

CSG-City Security Group ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile yapılan araştırmanın sonuçlarına göre;

* Velilerin büyük bir çoğunluğu okullardaki güvenlik ortamından endişelenmektedir.

* Eğitim seviyesi ve gelir düzeyi arttıkça güvenlik endişesi ve okuldaki güven ortamına dair olumsuz algı da artmaktadır.

* Her 4 veliden 3’ü çocuğu okulda olduğu saatlerde güvenliğinden endişelenmektedir.

* Her 10 veliden 6’sı (%62), okullarda öğrencilerin birbirlerine şiddet uyguladıklarını ve birbirlerini sözlü olarak tehdit ettiklerini düşünmektedir.

* Velilerin %64’ü çocuğu okula giderken yolda güvenliğinden endişe duymaktadır. Bu oran çocuğu okula yürüyerek ya da toplu taşıma ile gidenlerde %80 civarındadır. Okul servisi kullanan öğrencilerin velilerinin de yarısı çocuğunun yolda güvenliğinden endişe ediyor.

Güvenlik uygulamaları ile ilgili eğitim alanların öğretmen ve yöneticilerin oranı %7

Okulların %61’inde hiçbir güvenlik görevlisinin bulunmadığı, yönetici ve öğretmenlerden yaklaşık 1/3’inin okullarda güvenli ortamın oluşturulması için hiçbir seminer, konferans veya hizmet içi eğitim almadıkları Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir araştırmanın sonucuna yansıyor. Güvenlik uygulamaları ile ilgili eğitim alanların oranı ise sadece %7.