Bitlis’in Güroymak ilçesinde PKK'lı teröristler, Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesindeki iş makinesine yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Olayda şantiye bekçisi babasına yemek getiren 25 yaşındaki Maşallah Şipallı öldü, bereberindeki arkadaşı Vasfi Gökyer ve babası M. Şerif Şipallı yaralandı.

Olay, Güroymak ilçesinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Muş Caddesi üzerinde bulunan Köylere Hizmet Götürme Birliği Şantiyesinde bulunan iş makinesine PKK'lı teröristler tarafından daha önceden yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada şantiyedeki babasına yemek getiren Maşallah Şipallı olay yerinde hayatını kaybederken, beraber geldiği arkadaşı Vasfi Gökyer ile babası M. Şerif Şipallı yaralandı. Ağır yaralanan bekçi Şerif Şipallı ve hafif yaralı olduğu belirtilen Vasfi Gökyer, Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bombayı patlatıp kaçan teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

MENFEZE YERLEŞTİRİLEN BOMBA İMHA EDİLDİ

Alınan bilgilere göre, Güroymak ilçesinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, ilçe girişindeki bir menfeze döşenmiş yüklü miktarda patlayıcı tepsi etti.

Güvenlik nedeniyle hemen Güroymak - Bitlis ve Güroymak Muş karayolunu trafiğe kapatan güvenlik güçleri, bomba imha ekibine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen bomba imha ekibi, bölgede gerekli güvenlik önlemelerinin aldıktan sonra menfeze yerleştirilen patlayıcıyı fünye ile patlatıp imha etti.

Güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde büyük bir felaket kazasız bir şekilde atlatılırken, Güroymak - Bitlis ve Güroymak Muş karayoluna ulaşım ilçenin mahalle aralarındaki yollardan yapılıyor.

Öte yandan, yaşanan olaydan sonra ilçede güvenlik önlemleri ise en üst seviyeye çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.