BIRDMAN (Cahilliğin Umulmayan Erdemi)
Birdman

ABD yapımı dram filmi 27 Şubat'ta sinemalarda!

Başrollerini; Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough ve Emma Stone'un paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Alejandro González Iñárritu yer alıyor.



IMDB Puanı: 8,1

Film Özeti

Bir zamanlar ikonik bir süper kahramanı canlandıran Raymon Carver (Keaton) zamanla popülerliğini yitirir. Bununla birlikte egosuyla savaşmaya başlayan Carver, ailesini, kariyerini ve kendisini yeniden iyileştirmesi gerekmektedir.

HER ŞEYİN TEORİSİ
The Theory of Everything

İngiltere yapımı biyografi filmi 27 Şubat'ta sinemalarda.

Başrollerini;  David Thewlis ,  Emily Watson ,  Eddie Redmayne ,  Felicity Jones ve Harry Lloyd'ın paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise James Marsh yer alıyor.



IMDB Puanı: 7.8

Film Özeti

Ünlü İngiliz fizikçi ve bilimadamı Stephen Hawking'in kariyerinin ilk yıllarını, fiziksel kapasitesini giderek düşüren ALS hastalığının aşamalarını ve ilk eşi Jane Wilde ile ilişkisini anlatıyor.

AŞK BAŞKADIR
Love is Strange

ABD, Fransa, Yunanistan ve Brezilya ortak yapımı olan dram filmi 27 Şubat'ta vizyonda olacak.

Başrollerini;  Alfred Molina ,  Marisa Tomei ,  Charlie Tahan ,  Christian Coulson ,  John Lithgow'un paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Ira Sachs yer alıyor.



IMDB Puanı: 6.8

Film Özeti

Neredeyse 40 yılı birlikte geçiren Ben (John Lithgow) ve George (Alfred Molina) çifti, en sonunda evlenirler. Ancak evliliklerinden hemen sonra sorunlar baş göstermeye başlar: George işten çıkarılınca evlerini de ayırmak zorunda kalırlar. George, iki polisin ev arkadaşı olur, Ben ise yeğeninin evine taşınır. Ancak sorunlar bu kadarla kalmaz, her ikisi de yeni evlerinde kuşak çatışmalarının ortasına düşer.

8 SANİYE

Türkiye ve Almanya ortak yapımı olan dram filmi 27 Şubat'ta vizyonda olacak.

Başrollerini  Esra İnal ,  Fırat Çelik ,  Fahri Öğün Yardım ,  Mehmet Kurtuluş ,  Devrim Yakut'un paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise Ömer Faruk Sorak yer alıyor.



Film Özeti

Berlin’de doğup büyümüş olan Esra İnal’ın sıra dışı hayat hikayesini konu alıyor. Erkek-egemen bir dünyada, yaptığı hatalara ve maruz kaldığı baskılara rağmen, çıkış yolunu yine kendi içinde bulan ve hep özgürlüğünün peşinden giden Esra’nın hikayesini anlatıyor.

ÇARŞI PAZAR

Türkiye yapımı komedi filmi 27 Şubat'ta vizyonda!

Başrollerini; İlker Aksum ,  Emin Olcay ,  Erdem Yener ,  Tarık Pabuççuoğlu ,  Suzan Aksoy'un paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise Muharrem Gülmez yer alıyor.



Film Özeti

Kahraman, geçimini aile büyükleriden kalan hamamda kese yaparak kazanmaya çalışmaktadır. Oldukça iyi yürekli bir tellak olarak tanınan Kahraman'ın işleri Tuncay yüzünden tehlikeye girer. Varlıklı bir müteahhit olan Tuncay, İstanbul'dan gelmiştir ve Kahraman'ın ekmek kapısı olan hamamı, içinde bulunduğu çarşıyla birlikte yıkmak ister. Amacı yıkılan yere alışveriş merkezi yapmaktır. Esnaftan hiç anlaşamadığı Cemil bunu Kahraman'ın işini bozmak için fırsat bilir ve Tuncay'la işbirliği yapmaya karar verir. Cemil, esnafı da ikna ederek alışveriş merkezi için destak toplamaya çalışır. Kahraman, Tuncay'a inanmamakta ısrarlıyken, diğer yandan da başı babasından kalan borçlarla büyük derttedir. Borcunu ödemek için tek yol, hamama daha fazla müşteri çekmektir. Eğer yeterli parayı toplayamazsa hamam elinden gidecektir. Parayı bulmak için elinden geleni yapan Kahraman, bu sırada Bahar adında bir tarih öğretmeniyle tesadüf eseri tanışır ve birlikte hamamı kurtarmak için kolları sıvarlar.

KARAMAN'IN KOYUNU

Türkiye yapımı komedi filmi 27 Şubat'ta vizyonda!

Başrollerini;  Halit Akçatepe ,  Sinan Çalışkanoğlu ,  Fırat Çöloğlu ,  Dost Elver ,  Ferdi Akarnur'un paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise Kartal Çidamlı yer alıyor.



Film Özeti

Disiplinsiz bir kışlanın askeri olan Bahtiyar çeşme başında gördüğü Mihriban'a tutulur ve izdivacına talip olur. Mihriban da ona gönlünü kaptırır, fakat kışla kumandanı Albay Rıza onu istemeye gelecek ve babası da verecektir. Bahtiyar, kumandanın üniformasını çalar, Mihriban'ı istemeye gider. Kendisini Karaman Paşa'nın sağ kolu Albay Bahtiyar olarak tanıtır. Bu sırada Albay Rıza gelir. O da Mihriban'ı ister. Mihriban'ın babası kızını hangisine vereceğini bilemez.Sahte Albay Bahtiyar ile kışla kumandanı Albay Rıza birbirine meydan okur. İkisi de kışlayı teftişe gelecek olan Karaman Paşa'yla kızı istemeye geleceğini söyler. Bakalım Karaman Paşa kızı hangisi için isteyecektir? Ve Mihriban'ı isteyen Bahtiyar ile Rıza, tebdili kıyafet gezen Karaman Paşa'nın oyununa düşerler.

MANDA YUVASI

Türkiye yapımı komedi filmi 27 Şubat'ta sinemalarda.

Başrollerini;  Kadir Çöpdemir ,  Seray Sever ,  Orhan Bıyıklı ,  Yasemin Yalçın ,  Ferdi Akarnur'un paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda İlyas İlbey yer alıyor.



Film Özeti

İstanbul'da yaşayan ve inşaat işinde çalışan "Seni yenicem İstanbul" mottosunu tutturamayan Aşur (İlyas İlbey) hala görüştüğü Kastamonu ilindeki köylülerinden köyüne kameramanların geldiği öğrenince köyüne dönmeye karar verir. Ünlü ve zengin olma hayalleri peşinde koşan ve köyüne dönen Aşur efendi köyüne Hidroelektrik Santrali kurulacağını öğrenir ve bu sebeple köyünün çok değiştiğini görür. Filmde Aşur'un bundan sonra yapmış olduğu planlar üzerine kurulur. Çekimleri Kastamonu ili Araç ilçesi Çaybaşı köyünde devam eden filmin ağırlıklı oyuncularını ilk defa kamera karşısına geçen köy halkı oluşturmaktadır. Filmin komedi unsurunu yıllardır izlediğimiz Yasemin Yalçın, İlyas İlbey ikilisinin skeçlerinden tahmin edebileceğimiz gibi, oyuncuların yerel halk ve halkın dilinden kameraya yansıtılması filmi daha doğal yapmaktadır.

ASTERIKS: ROMA SİTESİ
Astérix: Le domaine des dieux

ABD ve Fransa ortak yapımı animasyon filmi 27 Şubat'ta sinemalarda.

Türkçe seslendirmelerini; Ziya Kürküt ,  Alain Chabat ,  Erkan Taşdöğen ,  Bora Sivri ,  Murat Aydın'ın yaptığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Alexandre Astier yer alıyor.



Film Özeti

Jules Sezar, Galyalılardan sonsuza dek kurtulmayı aklına koymuştur. Gaulois (Kelt) şehrinin hemen yanına kendisi bir alan kurarak, Roma kültürünü cahil gördüğü bu halka empoze etmek ve yeni bir Roman kolonisi kurmak için kolları sıvar. . Asteriks ve Oburiks ‘in köyünün hemen yanına kurduğu bu yeni yere “Tanrılar Sitesi” adını verir. Asteriks ve Oburiks, bu duruma karşı koyup inşaatı durdurmaya çalışsalar da köylerinin yanına ilk bina yapılır ve Roma vatandaşları buralara hızlıca yerleşmeye başlarlar. Yeni taşınan Romalılar arada kasabaya gidip, itiraz eden halkın da fikrini değiştirmeye çalışır ve kaos ortamı yaratırlar. Yaklaşan tehlikenin farkına varan Asteriks ve Oburiks yine heyecan yüklü bir maceraya atılıp, kahramanlığa soyunurlar. Acaba Sezar bu sefer istediğini elde edebilecek midir?