Halkçı Liseliler (Halk-Lis) AKP'nin İstanbul'un Fethinin 562. yılında kutlama törenlerine liselileri okulları aracılığı ile götürmek istemesine tepki gösterdi.

Açıklamada, "Liselerden öğrencilerin iletişim bilgilerini, adreslerini alarak 18 yaşına giren her liseli seçmenin evine mektuplar gönderip; oy istiyorlar ve okullar buna hiç bir itiraz etmeden, öğrencilere iletişim bilgilerinin verilmesi için izin almadan, bilgilerini veriyorlar." iddiasında bulundu.

OKULLAR ZORUNLU OLARAK GELECEK
Halk-Lİs üyeleri açıklamalararında "İstanbul'un Fethinin 562. Yılı Kutlama Törenleri" için liselerde yoğun bir çaba olduğunu aktardı. Okullara afiş asıldığını, velilerden izin kağıtları toplanmaya çalışıldığını belirten Halk- Lis, katılımın okullar ve öğrenciler için zorunlu kılındığını da söyledi.

Halk-Lis arkadaşlarına oyuna gelmeme çağrısı yaptı;
"İstanbul Halk-Lis olarak liseli yoldaşlarımıza sesleniyoruz:
Bizim üzerinizden yapacakları, kendilerine prim kazandıracakları ve bize haber vermeden sadece "fetih şöleni" dedikleri bu etkinlik aslında "miting" için çağrıdır. Sen liselisin! Fikirlerin,düşüncelerin oturmaya başlamış ve ülkenin bu bataklıkta yok olmasına izin vermeyecek kadar zekisin. Oyuna gelme! O mitinge gitme, arkadaşlarını bilgilendir,onlarında gitmelerine izin verme! Ulu Önder'in şu sözünü unutma yoldaşım:
"BİR GÜN ULUSU SİZİN GİBİ BENİ ANLAMIŞ GENÇLİĞE BIRAKACAĞIMDAN ÇOK MEMNUN VE MESUDUM."