ANKARA-SÖZCÜ

CHP, AKP ile sürdürdüğü koalisyon görüşmeleri nedeniyle 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu konusunda verdiği söze rağmen bir girişimde bulunmadı. Bu konudaki ilk atak ise HDP'den geldi.

HDP milletvekilleri, 17-25 Aralık olayları konusunda Meclis Araştırması açılmasını istediler. Önergede ''Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğundaki iddialar, Başbakan’ın çocuklarından ve bakanlardan, yabancı iş adamlarına kadar geniş bir şebekeyi içine almaktadır'' denildi.

SARRAF'IN YAT TURU

Önergede, olaya adı karışan İran kökenli iş adamı Rıza Sarraf'a da ismi verilmeden değinildi ve şöyle denildi:

''17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan bir polis operasyonunda gözaltına alınanlar arasında siyasetçi yakınlarının, finans çevrelerinin, iş adamlarının olması ve evlerde yapılan aramalarda bulunanlar yolsuzluk kanısını güçlendirecek şekildedir. Dolarlar ile dolu ayakkabı kutuları, para kasaları, para sayma makineleri, yüzlerce milyarlık kol saati hediyeleri, uluslararası boyutu da olan bu yolsuzluk iddialarını güçlü kılmaktadır. Yolsuzluk şebekesi içerisinde değerlendirilen kişiler, ülkede işsizlik had safhaya varmışken, çatışmalı bir ortam söz konusuyken nispet yaparcasına yat turları düzenlemekten geri durmamıştırlar''