Hızlı geçiş sistemi olarak adlandırılan HGS kişilerin herhangi bir şekilde ödeme yapmasını gerektirmeden gişelerden geçmesini sağlamaktadır. Ön ödemeli bir sistem olarak HGS için önceden bakiye yüklemesinin yapılması gerekir. Yükleme yapmayan ya da kaçak olarak geçiş yapan araç sürücüleri hakkında borç ve ceza işlemleri uygulanmaktadır. Bu nedenle bu işlemlere maruz kalmak istemeyen kişilerin mutlaka HGS abonesi olması gerekir. Abone olduktan sonra bakiyeye yapılacak olan ödemeler ile birlikte tüm geçişler sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir. HGS ile ilgili işlemlerin online olarak yapılabilmesi HGS borç sorgulama gibi konularda da bilgi alınmasını sağlamaktadır.

HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS bakiye sorgulama yaparak bu konularda bilgi almak oldukça kolaydır. PTT tarafından oluşturulan HGS portalı aracılığı ile yapılacak olan sorgulama işlemleri sayesinde kişilerin herhangi bir borcunun olup olmadığı ya da kaçak geçiş kapsamında ceza alınıp alınmadığı görüntülenebilir. Hizmetlerin ücretsiz olması ve sadece plaka bilgisinin girilerek cezalara ulaşılabilir olması hizmetin yoğun bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Sizler de belirtilen adımları takip edebilir ve kolay bir şekilde HGS borç sorgulama yapabilirsiniz. Özellikle kaçak geçiş yapan kişilerin HGS borç sorgulama sonrasında geçiş miktarının 11 katı kadar ceza aldığı görülecektir. Cezadan kurtulmanın da yolu bulunmaktadır.

HGS Borç Sorgulama İle Ceza Kontrol Etme

HGS borç sorgulama sonrasında ceza aldığını gören kişinin yapması gereken hemen abone olmaktır. Ceza aldıktan sonraki 15 gün içerisinde yapılacak HGS abonelikleri sonrasında ilgili cezalar iptal edilmektedir. Bu nedenle hem HGS’den yararlanmak hem de ceza ödememek için kişilerin abone olması yeterli olacaktır. Abonelikten sonra ceza düşürüleceği ve iptal edileceği için tekrar HGS borç sorgulama yaparak durum kontrolü sağlanabilir. Yapılacak olan HGS bakiye sorgulama işlemlerinde borcun düşmedi görülürse konu ile ilgili kurumlara müracaat edilebilir ve gerekli işlemlerin yapılmasını sağlanabilir.