FOTO:Habip ATAM/SÖZCÜ


Habip ATAM/İSTANBUL

İstanbul'da lüks bir villadan 1 milyonluk ziynet eşyası çalan hırsızlar yakalandı. Daha önce Galatasaray'ın kalecisi Muslera'nın da evine giren şüphelilerin, son dönemlerde değerli eşya çalamadıkları için kurban kestikleri ortaya çıktı.

Büyükçekmece, Alkent 2000 Sitesi'ndeki hırsızlık, geçtiğimiz Mart Ayı'nda yaşandı. İddiaya göre, akşam misafirliğe giden İşadamı Coşkun E.'nin evine giren hırsızlar yatak odasındaki çelik kasayı çaldı. İçerisinde 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası bulunan 110 kiloluk kasayı pencereden bahçeye atan şüpheliler, otomobile yükledikleri kasayla kayıplara karıştı.

Olayın hemen ardından İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Hırsızlık Büro Masası dedektifleri şüphelilerin çaldıkları eşyaları il dışına götürdüğü tespit edildi. Aksaray ve Diyarbakır'da 2 ay önce düzenlenen operasyonla Ramazan G. (26) ve Muhammet G (24) yakalandı. Aramalarda çalınan ziynet eşyaları da ele geçirilirken, şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Dedektifker, olayı gerçekleştirenlerin 5 kişilik çete olduğunu tespit etti. Diğer 3 şüpheli, Şerafettin Y. (25), Murat Y. (26), Deniz B. (38) önceki gün gözaltına alındı.

KURBAN KESMİŞLER

Sivil ekiplerin  bir süre teknik ve fiziki takiple izlediği şüphelilerin, Mart ayında gerçekleşen olay sonrası, 9'u evden, biri sağlık merkezinden 10 hırsızlığa karıştıkları tespit edildi. Adreslere giren şüphelilerin, çaldıkları ucuz elektronik eşyalarıyla dönmekten rahatsız oldukları belirlendi. Girdikleri adreslerde değerli eşya bulamayan hırsızların, işlerinin düzelmesi için "kurban" kestikleri ortaya çıktı.

MUSLERA'NIN EVİNE GİRMİŞLERDİ

Polisin yaptığı incelemelerde hırsızlık şebekesi üyelerinin onlarca suç kaydının olduğu belirlendi. Şerafettin Y. ile Ramazan G.'nin 2013'te Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera'nın evine girdikleri öğrenildi. Alkent 2000 Sitesi'ndeki hırsızlığın ardından ünlü kaleci sevgilisiyle sorun yaşamıştı. Ziynet eşyası ve 100 bin euro çalan şüpheliler, olaydan kısa süre sonra yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Cezaevi değil okul!

Cezaevi değil okul!