Evde başta antika değeri olan bakır eşyalar olmak üzere para edecek ne varsa çalındı. Boduroğlu Mahallesi Muhtarı İsmail Kireşçi, gömü bulma umuduyla kazı bile yapan hırsızlardan usanıp, çareyi üzerinde adı ve telefon numarasının da bulunduğu "Sayın hırsızlar, gece zahmet edip, eziyet çekmeyin! Beni arayın gelip, kapıyı açayım. Ne isterseniz bir defada alın. Her gece eziyet çekmeyin" yazılı notu evin kapısına yapıştırmakta buldu.

Ayşe Ünlü, 85 yaşında yaşlılığa bağlı solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Yalnız yaşayan Ünlü'nün ölümünü ardından Boduroğlu Mahallesi'ndeki tek katlı müstakil evi yakınlarına miras olarak kaldı. Boduroğlu Mahallesi Muhtarı İsmail Kireşçi, eşinin babaannesi olan Ünlü'nün evini içerde eşyaları olması nedeniyle kilitledi. Ancak, beş yıldır boş duran ev buna rağmen hırsızlar tarafından adeta talan edildi. Eve 9 kez hırsız girdi. Pek çoğu bakır ve antika değeri olan eşya çalındı. Bununla da yetinmeyen hırsızlar, gömü bulma umuduyla evdeki ocağın içinde kazı bile yaptı. İçeri girebilmek için kapı ve pencereleri zorlayan hırsızlar, evin pek çok yerine de zarar verdi.

Eve pek çok kez hırsız girmesi nedeniyle ne yapacağını şaşıran Muhtar Kireşçi, çareyi hırsızlara not yazmakta buldu. Kireşçi, üzerinde adı ve telefon numarasının da bulunduğu "Sayın hırsızlar, gece zahmet edip, eziyet çekmeyin! Beni arayın gelip, kapıyı açayım. Ne isterseniz bir defada alın. Her gece eziyet çekmeyin" yazılı bir not yapıştırdı. Notu görenler önce şaşırken sonra, tebessüm etmekten kendini alamadı.

Hırsızlardan artık usandığını belirten Muhtar Kireşçi, "Eve hırsız girmesinden korkuyoruz. Kortuğumuz nokta, hırsızlar eve girebilmek için yüksek bir yere çıkmak zorunda kalması. Düşüp, bir yerlerine zarar gelebileceğinden endişeliyiz. Yoksa zaten artık evde çalınacak bir şey kalmadı. Olanı da daha önce çaldılar zaten. Artık, yıllara tanıklık etmiş olan bu eve daha fazla zarar verilmemesi için hırsızlara not yazıp, böyle bir çözüm yolu aradım" dedi.
(DHA)