HTC yeni amiral gemisi diyebileceğimiz One M9 tanıtımı için hazırlanıyor. HTC One M9 lansmanı ne yapılacak? Yeni birçok özelliklerle donatılmış ve diğer One serisindeki kamerayı geliştirdiği One M9, Hima kod adı ile çıkacak. Peki HTC One M9 tanıtımını ne zaman yapacak? HTC'nin sitesinden de görüleceği üzere geri sayım başlamış durumda. HTC yeni amiral gemisi One M9'u yarın Barcelona'da tanıtmaya hazırlanıyor. HTC'nin sitesindeki geri sayım sayacına göre TSİ 17 gibi HTC One M9 tanıtılacak. Peki yarın tanıtılacak HTC One M9'un özellikleri neler olacak? İşte HTC One M9'da beklenen başlıca özellikler...

Hima kod adlı yeni amiral gemisi HTC One M9'un, tüm teknik özellikleri sızdırıldı. Özellikleri detektif gibi araştıran upleaks ekibi, cihazın teknik özelliklerine ulaşmış durumda. HTC One M9'un sızdırılan görsellerine baktığımızda da tasarım anlamında eleştirileri dinleyen HTC, One M8'deki eleştirilen noktaları HTC One M9'a taşımamış. Özellikle yeni BoomSound hoparlörlerin tasarımı oldukça şık.

HTC One M9'un başlıca özellikleri

Ekran özellikleri

HTC One M9, sızıntılarda olduğu gibi 5 inç boyutunda bir ekran ile geliyor. Tek elle rahat kullanılacak olan telefonun ekranı Full HD çözünürlüğünde olacak. Böylece HTC One M9'da, 2K ekranların sebep olduğu gereksiz pil sarfiyatı ve performans kaybını önlenmiş oluyor ve hem çözünürlük düzeltilmiş hem de performans artırılmış olacak.

İşlemciler

Qualcomm'un en hızlı işlemci çözümü olan 8 çekirdekli ve donanımsal olarak 64 bit detekleyen Snapdragon 810 işlemcisinden gücünü alacak olan HTC One M9, Adreno 430 grafik işlemcisi ve LPDDR4 formunda oldukça hızlı çalışan 3 GB RAM ile gücüne güç katacak.

Depolama

32 ve 64 GB dahili depolama seçenekleri bulunacak olan HTC One M9, microSD kart desteğine de sahip olacak.

Kameralar

HTC'nin One M8 modelinde kullandığı Ultrapixel kamera teknolojisi ön kamerada uygulanacak. HTC One M9'un önünde 4 Ultrapixel kamera olacak. Toshiba'dan temin edildiği iddia edilen 20.7 Megapiksellik ana kameranın kullanılacağı HTC One M9, 4K video kaydı da gerçekleştirebilecek.

Android Sürümleri

Yeni nesil Sense 7.0 arayüzü ve Android 5.0.2 işletim sistemiyle piyasaya sürüleceği söylenen HTC One M9, kullanıcılarına farklı bir deneyim sunacak gibi duruyor. Firmaya yakın kaynaklar Sense 7'de epey değişikliğin olduğunu vurguluyor.

Batarya performansı

2840 mAh batarya ile geleceği belirtilen HTC One M9'un, yeni güç tasarruf modlarıyla beraber bekleme durumunda ciddi bir iyileştirme olduğu açıklandı.