Mehmet SERBES / ADANA

Tarsus’ta bölücü örgüt lehine bir süreden bu yana sokak eylemlerine sahne olan Fahrettinpaşa Mahallesi’nde bulunan Fahrettinpaşa İlkokulu, eylemciler tarafından yakıldı.

[caption id="attachment_1016063" align="alignleft" width="670"] Foto: SÖZCÜ -Teröristlerin yaktığı ilkokulda bir çocuk hayatını kaybetti[/caption]

Dün gece ki olaylarda ağır yaralanan 13 yaşındaki bir çocuğun hastanede ölmesi nedeniyle ilçede Emniyet güçlerinin, sokak eylemlerinin yaşandığı mahallelerdeki operasyonları gece boyunca sürdü. Alınan bilgiye göre, önceki gün ana kapısı sökülüp barikat olarak kullanılan Fahrettinpaşa İlkokulu’na dün akşam saatlerinde giren eylemciler, sınıflarda bulunan tüm sıraları dışarı çıkartıp yaktılar, okulu da ateşe verdiler. Okuldaki birçok bilgisayar ve klima tahrip edildi.

Eylemciler sıraların bir bölümünü de sokağa taşıyarak barikat olarak kullandılar. Saldırı sırasında okul ana binası, yan tarafında bulunan anaokulu ve kantini tamamen yakılırken, büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

ÖLEN ÇOCUK


Fahrettinpaşa’daki eylemlerde Davut Özer isimli 13 yaşındaki bir çocuk gösteriler sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle karnından aldığı kurşun yarasıyla ağır şekilde yaralanmıştı. Eylemler nedeniyle olay yerine ambulans girememesi nedeniyle ailesi tarafından ağır yaralı olarak Medical Park Hastanesi’ne götürülen çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Davut Özer’in cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.