İzmir'in Menderes İlçesi'nin bir mahallesinde rastlanan kuş gribinin ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, belediye ve jandarma ekiplerinin başlattığı kanatlı hayvanları toplama çalışmaları sona erdi. Toplam 665 kanatlı hayvanın toplandığı, Fevziçakmak Mahallesi'nin karantina altına alındığı bildirildi.

Menderes'in turistik bölgelerinden olan Gümüldür'de, Fevziçakmak Mahallesi'ndeki bir evde beslenen 4 tavukta kuş gribi virüsünün tespit edilmesinin ardından başlatılan çalışmalar tamamlandı. Mahalledeki evlerde beslenen toplam 665 kanatlı hayvan Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, belediye ve jandarma ekipleri tarafından toplandı, kümes ve çevreleri ilaçlandı.

Fevziçakmak Mahallesi'nin 21 gün süreyle karantina altında tutulacağını belirten İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, "Kanatlı hayvanları toplanan vatandaşlarımıza tazminat, Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararı alındıktan sonra bakanlığımıza bildirilecek ve bakanlık tarafından ödenecek. Kimse mağdur edilmeyecek. Bu önlemlerin alınması gerekiyordu. Şu an bir mahallemiz karantina altında. Onun dışında herhangi bir noktada virüse rastlanmadı. Gereken her şey yapıldı" diye konuştu. Toplanan kanatlı hayvanların itlaf edildiği belirtildi. (DHA)

Sağlık Bakanı'ndan 'kuş gribi' açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan 'kuş gribi' açıklaması