Konak'tan Balçova yönüne ilerleyen Ercan Sarı (28) yönetimindeki 35 ETR 20 plakalı otomobil, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce yol kenarındaki ağaca ardından deniz kenarındaki beton bariyerlere çarptı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden polis ve sağlık ekipleri, araçta sıkışan sürücü Sarı ile Yaşar Güngör'ün (33) çıkarılması için AKS 110 ekibi çağırdı. Sarı ve Güngör yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu sıkıştıkları yerden çıkartıldı. Araçtan kopan motorun alevleri ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kazada Sarı ve Güngör'ün yanı sıra araçtaki Pakize Buket Canıberk (25), Latife Nurcan Kurt (27) ve Özgür Herekeli (31) yaralandı.

Sarı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Canıberk ve Kurt Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, Herekeli, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Güngör ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Sarı ve Güngör'ün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

AA