Eskişehir Anadolu Üniversitesİ öğrencileri, inşaat işçileri gibi ellerine kazma kürek alıp başlarına baret takarak kampüste cami yapılmasına karşı çıktı. Öğrenciler yurtların karşısına cami yapılacağını öne sürerek ancak bununla ilgili hiçbir tabela asılmadığını belirtip kendi getirdikleri tabelayı Rektörlük karşısına diktiler.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde okuyan bir grup öğrenci kampüse cami yapılmasını istemediklerini belirterek, bunun yerine fakülte binası, yemekhane ve kütüphane yapılmasını istedi.
anadolu-universitesi

REKTÖRLÜK BİNASI KARŞISINDA DÖNÜŞÜM TEPKİSİ!

Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler, Yunus Emre Kampusu'ndaki Kredi ve Yurtlar Kurumu karşısındaki boş araziye cami yapılacağını, bu nedenle temel kazısına başlanıldığını ileri sürdü. İnşaat işçileri gibi ellerine kazma-kürek alan, başlarına da baret takan yaklaşık 20 kadar öğrenci Rektörlük binası karşısında, 'Kolektif inşaat. İşin adı: Üniversitedeki dönüşüm. İşin maliyeti:Sıfır maliyet. Yüklenici firma: Kolektif mühendislik. Müteahhit: Müteahhit İBO. Rektör Naci Gündoğan'a verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz' yazılı pankart açtı.

Öğrenciler adına konuşan Soner Türkyılmaz, "Duyduk ki Rektör Naci Gündoğan üniversitede bir dönüşüm başlatmış ve yurt sınırları içerisinde bulunan bir araziyi kazmaya başlamış. Biz de bir dönüşüm başlatmak istedik. Aklımıza gereksiz bir bina geldi. İşlevi olmayan, lüzumsuz yere çalışan bir bina. Neresi burası? Rektörlük binası. Biz de burayı dönüştürmeye geldik" dedi.

"İNŞAAT AĞAÇLAR KESİLEREK YAPILIYOR"

Yunus Emre Kampusu'ndaki cami yerine fakülte, yemekhane ve kütüphane binaları yapılmasını isteyen Cansu Cömert de "Kredi Yurtlar Kurumu önünde yapılan inşaat öğrencilere sorulmadan, ağaçlar kesilerek yapılıyor. Kaçak bir inşaat, tabelası bile yok. Bu üniversitede yemekhane sorunu varken, fakülteler yetersiz gelirken, laboratuarlar yetmezken, kütüphane yetersizken böyle bir inşaata ne kadar gerek var? Zaten üniversitenin çevresinde, öğrencilerin oturduğu yerlerde, okulun içerisinde bulunan mescit ve camiler yeterliyken kampus içine neden bir inşaata gerek duyuluyor?" dedi.

Protestoya katılan öğrenciler, yapılan konuşmaların ardından dağıldı.