Kazdağları Ayazma Mesire Yeri, hava sıcaklıklarının 40 derecenin üstüne çıkması nedeniyle Çanakkale halkının kaçış noktası oldu. Bayramiç ilçesi sınırında bulunan Kazdağları hem doğal güzelliği hem bol oksijeni hem de buz gibi pınarlarıyla vatandaşların serin bir nefes alma yeri oldu.

Mitolojide dünyanın ilk güzellik yarışmasına da ev sahipliği yapan Kazdağları'nın Ayazma Mesire Yeri, sabahın erken saatlerinden itibaren bölgeye gelen piknikçilerle dolup taşıyor. Piknik masalarında yer kapmak için vatandaşlar adeta birbiriyle yarışıyor. Serinleyebilmek için piknik masalarını dere yatağı içinden akan buz gibi suyun üzerine koyan vatandaşlar, bunaltan hava sıcaklığının etkisini bir süreliğine de olsa unutuyor. Bazı vatandaşlar yer döşeklerini serip uzanarak Kazdağı'nın Göknarlarının gölgesinde uyurken; kimi vatandaşlar suyun üzerine koydukları masalarda çeşitli oyunlarda eğlenceli vakit geçiriyor. Gençler, sıcaklığın 4-5 derece olduğu suya atlayıp, yüzerek serinliyor. Mangal keyfi yapan vatandaşlar, yöreye has meyvelerin tadına bakıyor. Özellikle, Bayramiç Beyazı olarak adı tescillenen tüysüz şeftali, büyük rağbet görüyor.

TERCİH NEDENİ OKSİJENİ VE BUZ GİBİ SUYU

Eviciler Köy Muhtarlığı Ayazma Pınarı Tabiat Parkı Görevlisi Cengiz Konal, hafta içi normalde kalabalık olmayan mesire yerinin sıcak havalar nedeniyle dolup taştığını söyledi. Oksijeni, buz gibi suyu nedeniyle bölgenin tercih edildiğini belirten Konal, "Sıcaktan bunalan insanlar serin olduğu için burayı tercih ediyor" dedi.

DHA