Kenan Evren öldü mü? Geçtiğimiz günlerde sosyal medya bu soru ile karıştı. Bazı sitelerde Kenan Evren öldü haberi yayınlandıktan birkaç dakika sonra geri çekildi. Sosyal medyada gündeme gelen "Kenan Evren öldü" haberleri Twitter'da gündemin ilk sıralarında yer aldı. Medyanın henüz doğrulayamadığı habere ilişkin şimdilik resmi bir açıklama yapılmazken, Twitter'da Trend Topics (TT) listesine oturan #KenanEvren hashtag'i altında çok sayıda paylaşım yapıldı. Bugün de Twitter'da Kenan Evren'in GATA'da öldüğü iddia edildi.

KENAN EVREN KİMDİR?


1918 Manisa doğumlu olan Kenan Evren ilk ve orta öğrenimini Alaşehir, Manisa, Balıkesir ve İstanbul’da sürdürdü. Maltepe Askerî Lisesi’nden mezun olan Kenan Evren 1938 yılında Kara Harp Okulu’nu, 1949 yılında Harp Akademisi’ni bitirdi. Topçu subayı ve Kurmay subay olarak Silahlı Kuvvetler’in çeşitli kademelerinde görev yaptı. Dokuzuncu Kore Türk Tugayı’nda, önce Harekât ve Eğitim Şube Müdürlüğü; sonradan Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Kenan Evren Tuğgeneralliğe yükseldiği 30 Ağustos 1964 gününden itibaren, Silahlı Kuvvetler’in bütün komuta kademelerinde ve üst rütbelerde görevini sürdürerek, Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan sonra, 7 Mart 1978 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’na atandı. Bu görevi sırasında, 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri müdahale ile, diğer görevleri yanında Devlet Başkanlığı görevini de üstlendi.

7 Kasım 1982 tarihinde halk oyuna sunulan ve kabul olunan Anayasa ile Kenan Evren Türkiyenin 7. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. 9 Kasım 1989 tarihinde, görev süresini tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldı.