Foto: DHA


Kredi notunun öğrenilmesi kişilerin bankalardan yapacağı hizmetleri bir anlamda önceden belirlemektedir. Bir kişinin bankalar ile olan kredi ödemeleri ve kredi kartı borçlarının ödenme durumu o kişinin kredi notunu ortaya koymaktadır. Bir kişinin kredi notunun düşük olması o kişinin daha önceki dönemlerde bankalar ile ilgili sorun yaşadığını göstermektedir. Bunun için herkesin bankalar ile ilgili bilgi sahibi olması gerekir. Kredi notunun Findeks tarafından öğrenildiği bilinmektedir.

Findeks kredi kartı işlemler ve diğer hizmetler ile ilgili danışmanlık hizmeti de vermektedir. Bu hizmetten faydalanmak isteyen kişilerin TC kimlik numarası ile sisteme üye olması mümkündür. Kredi notu bankalar için oldukça önemli bir referanstır. Bu sayede bankalar gerekli durumlarda kefil aramaz. Kefil kredi notu anlamına gelmektedir. Kredi notunun gerek bankalar için gerekse diğer işlemler için çok önemli olduğu bilinmektedir. Bu nedenle ödemeler konusunda daha dikkatli olmak gerekir.
Kredi Notu Ne Zaman Düzelir?
Kredi notunun düzelebilmesi için öncelikli olarak banka kredilerine ve kredi kartlarına olan borçların düzenli bir şekilde ödenmesi gerekmektedir. Bu ödemelerin düzenli bir şekilde yapılması bankalar tarafından ve kredi kayıt bürosu tarafından kontrol edilmektedir. Kişilerin ödeme düzenleri belirli bir seviyeye geldiğinde kredi notları yükselmektedir. Kredi notunun yükselebilmesi için gerekli olan en önemli unsur ödemelerin yeterli seviyede yapılmasıdır. Kredi notunu merak eden kişilerin bu notları takip etmesi gerekmektedir.
Kredi notunun düzenlenebilmesi için bankalar kişilerin geçmiş dönemlerdeki işlerine bakmaktadır. Bazı kişilerin kredi notları bulunmaz. Bunun nedeni bu kişilerin bankalar ile herhangi bir işlem yapmamasıdır. Kredi notunun düzelmesine yönelik en net cevap tüketicin bankalar ile işbirliği yapılmasıdır. Findeks ile siz de kredi notunuzu öğrenebilir ve kredi notunuzun ne zaman yükselip düştüğünü görebilirsiniz.