Habip ATAM/İSTANBUL

Sürücülere, bu hafta da en çok, “ yasak ye park etme”  suçundan işlem yapılırken, 7 bin 600 kişiye, kırmızı ışıkta durmadıkları için ceza yazıldı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü,  11 – 17 Eylül tarihleri arasında bir çok noktada “trafik uygulaması” yaptı. Trafik kazalarını önlemek ve kurallara uyulmasını sağlamak için yapılan çalışmada,  13 bin 543 sürücüye, araçlarını park yasağı olan yerlere bırakmaktan, 10 bin 492 araç sürücüsüne, trafik işaret levhalarına uymamaktan, 6 bin 15 sürücüye seyir halindeyken direksiyon başında cep telefonuyla konuşmaktan ceza kesildi.

IŞIK DİNLEMEDİLER

Denetimlerde; neredeyse her gün birçok kazaya neden olan “kırmızı ışık ihlalleri” dikkat çekti. Bir haftalık sürede,  kırmızı ışıkta durmayarak yoluna devam eden tam 7 bin 200 kişiye ceza yazıldı.  Ayrıca 432 sürücüye, alkollü araç kullanmaktan,  2 bin 37 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmadıkları için, 972 araç sürücüsüne fazla yolcu taşımaktan, 163 ağır taşıt sürücüsüne ve firmaya da tonaj sınırının aşılmasından ceza işlemi yapıldı.

KORSAN UNUTULMADI

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce korsan taşımacılık yapanlar içinde çalışma yapıldı. Sivil Trafik Ekipleri Büro Amirliği’nce yapılan o denetimlerde, 93 araç sürücüsüne “korsan taşımacılık” suçundan, 35 kişiye ise hizmet almaktan para cezası uygulandı. Motosiklet kullananları da denetleyen trafik ekipleri,  kask ve gözlük takmayan 394 kişiye ceza kesti.

Karayolları Trafik Kanununun diğer maddelerine uymayan 11 bin 677 sürüye çeşitli maddelerden işlemler yapılırken, bir haftada ceza kesilenlerin toplam sayısı, 54 bin 915’e ulaştı.  Aynı dönem içerisinde 527 kaza meydana gelen İstanbul’da, 2 kişi hayatını kaybetti, 290 kişi ise yaralandı.

DİKKAT son 7 gün!

DİKKAT son 7 gün!