Foto: Reuters


Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından biri olan IFA’da bu yıl, LG’nin, ekran ve görüntü teknolojileri konusunda ne kadar ilerlediğini ve geleceğin ekran ve televizyonlarının nasıl olabileceğini gördük.

Özellikle sunduğu imkanlardan dolayı en çok tercih edilen ve geleceğin ekranı olarak bakılan OLED teknolojisini kullanarak ürettikleri televizyonları sergileyen firma, çift taraflı ekrana sahip olan televizyonu ile ziyaretçilerin dikkatini bir hayli çekti.

Üç adet 65 inçlik Ultra HD OLED televizyonu bir araya getirerek 11 inçlik devasa bir ekran oluşturan LG, ekranın her iki yüzeyinde de iki farklı görüntünün oynatılmasına imkan veriyor ve bu sayede evdeki kimsenin favori programı kaçmıyor.

tr.fobito.com’un haberine göre şu an için sadece prototip olan bu ekran LG’nin ekran konusunda gelinen noktayı ve geleceğin ekran teknolojilerinin nasıl olabileceği konusunda bir çalışması sadece ve bu ekranın piyasaya sürülüp sürülmeyeceğine dair bir bilgi yok; ancak LG, OLED ekranların ne şekillerde kullanılabileceğini son derece iyi şekilde yansıtmış durumda.

Çift taraflı televizyon dışında 1 milimetre kalınlığa sahip olan Wallpaper isimli bir OLED ekran da tanıtan LG adına konuşma yapan OLED ekranların öncülerinden Dr. Ching W. Tang, LCD ekranlara göre daha az karmaşık olan OLED ekranların, arka ışık ve diğer yardımcı katmanlara ihtiyaç duymadığını, bu nedenle de LCD ile kıyaslandığında çok daha düşük üretim maliyetine sahip olacağını ifade etti.

OLED ekranların geleceğinin de çok parlak olacağını belirten Tang, “katlanabilir, esnek, sayam ve giyilebilir olması gibi özellikleri ile gelişmiş ve üstün performans sunan OLED ekranların kesinlikle bir sonraki neslin teknolojisi olacağını düşünüyorum” dedi.