Çayırlı, önündeki göçüğün yaklaşık 1.5 saatte açılmasıyla ocaktan çıkarıldı. Çayırlı, ormanda mantar toplarken ocağa gördüğünü merak ettiği için girdiğini iddia etti.

Rat Mahallesi Güntepe Sokak'ta ki kaçak maden ocakta saat 18.00 sıralarında göçük meydana geldi. Göçük sırasında evli ve 3 çocuk babası Alaattin Çayırlı, dışarı çıkmak istediğinde çıkışa 20 metre kala tavan göçmesi sonucu toprakla dolduğunu fark etti. Eve gelmeyince meraklanan eşi ve çocukları, Alaattin Çayırlı'nın arkadaşlarına haber verdi. Ocak önüne gelen arkadaşları ocaktaki toprağı açarak karşı tarafta bulunan Çayırlı'yı yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından dışarı çıkardı. Bu sırada olay yerine sağlık ekipleri, polis ve AFAD ekipleri geldi. Sağlık kontrolünden geçirilen Alaattin Çayırlı, yakındaki evine giderek ailesini gördü. Üzerini değiştiren Çayırlı, daha sonra ocak önüne gelerek polise ifade verdi.

"MANTAR TOPLARKEN MERAK EDİP GİRDİM"
Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çayırlı, kaçak ocakta çalışmadığını ve ormana mantar toplamaya geldiğini ileri sürerek şöyle konuştu:

"Merak ettim burayı girdim. Kimin olduğunu da bilmiyorum. Tavandan bir tane tahta kırıldı. Bende tekrar onardım ve dışarı çıktım. Burada çalışmıyorum. Mantar toplarken, merak ettim ve girdim"

TTK tahlisiye ekipleri de ocağa gelerek incelemelerde bulundu. Polis ekipleri ocak önündeki çalışmasının ardından Alaattin Çayırlı'yı ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.