ANKARA-SÖZCÜ

İngilizler, İstanbul'a gelince Marmaris, Bodrum gibi tatil yörelerine gidip takipten kurtuluyor ve şüphe çekmiyor. Daha sonra kendilerini Suriye'ye götürecek kişi ile temas kurup tatil yörelerinden Urfa, Kilis, Hatay gibi sınır kentlerine geçiyorlar.

Üç İngiliz kızın Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiğinin ortaya çıkması ve Türkiye ile İngiltere arasında yaşanan diplomatik krizden sonra Türk polisi de önlemlerini arttırdı. Son olarak İngiliz vatandaşı 22 yaşındaki J. H. adlı kadın Suriye'ye gitmek amacıyla geldiği Ankara’da yakalandı. Bir otobüs firmasından Şanlıurfa'ya bilet alan kadın işlemlerin ardından İngiltere'ye iade edildi.

Akçakale'yi tedirgin eden patlama!

Akçakale'yi tedirgin eden patlama!

RİSK MASALARI İZLİYOR

Türkiye üzerinden Suriye geçen yabancı savaşçıların engellenmesi için havalimanları, otobüs terminalleri ve sınır kapılarında terör ve istihbarat ekiplerinden oluşan risk masaları kuruldu.

IŞİD’e katılmak için İstanbul’a gelen buradan da sınır illerine geçen yabancı uyruklu kişiler, son dönemdeki takipler nedeniyle yöntem değiştirdi. İstanbul’da havaalanında izlenen yabancılar, takipten kurtulmak için önce Marmaris, Bodrum gibi tatil yörelerine gidiyorlar.

Daha sonra kendilerini Suriye'ye götürecek kişi ile temas kurup tatil yörelerinden Urfa, Mardin gibi sınır kentlerine geçiyorlar. Emniyetin bu konuda da tedbir aldığı ve tatil yörelerinde de durumlarından şüphelenilen ve sınır illerine gidenlere yönelik operasyonlar yapıldığı öğrenildi.