Habip ATAM / İSTANBUL

Sultangazi'de 13 Şubat'ta bir markete giren maskeli 4 kişi, kasiyeri pompalı tüfekle korkutarak, etkisiz hale getirdi. Kasadaki paraları alıp kaçan şüpheliler, aynı ilçede, benzer yöntemlerle, 5 market soygunu daha yaptı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, soyguncaları yakalamak için çalışma başlattı. Gasp Büro Amirliği'nce yürütülen çalışmada, 6 olayda, yaklaşık 30 bin lira gasp eden 4 şüphelinin kimliği belirlendi. Soygunlarda yer aldıkları anlaşılan Murat G.(23), Mehmet Salih İ. (20) ve 19 yaşındaki Yusuf G.,16 Nisan'da gözaltına alındı. Hırsızlık suçlarından kaydı olan Özgür A.(20) ise aramalara rağmen bulunamadı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2`si tutuklanırken, Murat G. "Adli Kontrol Uygulaması" kararıyla serbest kaldı. Polis son şüpheliyi yakalamak için çalışmalarına devam etti.

Gasp Büro Amirliği dedektifleri, Özgür A.'nın gidebileceği bir çok adresi takibe aldı. Ancak şüpheli bir türlü bulunamadı.

Aramalar sürerken, Sultangazi'deki 2 tekel bayisine giren maskeli bir kişi, çalışanları pompalı tüfekle tehdit ederek, 25 bin liralık sigara gasp etti. Şüphelinin Özgür A. olduğu anlaşılınca, sivil ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtlarından, Özgür A.`nın soygunlardan sonra Şişli'ye gittiği belirlendi. Şüphelinin saklandığı adres tespit edildi. Düzenlenen baskınla kıskıvrak yakalanan Özgür A. sorgulamak üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheli, adli makamlarca tutuklandı.