DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Cumhurbaşkanı bile her partinin asgari ücretini eleştirirken bir tek DSP'nin '2 bin lira vereceğiz' deyişini eleştiremiyor. Çünkü, uygulaması yapılmış, başarılı olmuştur. Biz gerçekten bunları düşündüğümüz için kaynaklarını da anlatıyoruz" dedi.

DSP lideri Masum Türker, seçim çalışmaları kapsamında Kırşehir'e geldi. İl binasında düzenlediği basın toplantısında partisinin adaylarını tanıtan Türker,  Kırşehir'in potansiyeli ortaya çıkarılamayan illerden birisi olduğunu söyledi.

Jeotermal kaynakların değerlendirilmesi ve jeotermal enerji konusunda teşvik vereceklerini belirten Türker, genel seçimlerin Türkiye'nin 50 yıllık geleceğini etkileyeceğini vurguladı. Türker, siyasi partilerin asgari ücret ve emeklilerin ücretlerinde yapmayı vadettiği artış konusunda hep kaynak sorulduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ücretler konusunda bizden kaynak soramazlar. Ekonomi Bakanlığı yaptığım dönemde bunun nasıl ortaya çıktığını gösterdik. Kemal Derviş'ten ekonomiyi devraldığım zaman memurların maaşı düşüktü, seçime gidiliyordu. O tarihte her memura 100 milyon, o zamanki parayla, ki o zamanki memur maaşının yüzde 25'iydi, zam yapmıştık. Bütün çiftçilerin alacaklarını ödeyip, onlara doğrudan gelir ödemesi yapıyorduk. Onları ödedik. Önce kıyamet koptu. Çünkü, faizciler korktu. IMF benimle bu konuda ciddi bir çatışmaya girdi. Ayrıldığım zaman gördüler ki biz haklı çıktık. Cumhurbaşkanı bile her partinin asgari ücretini eleştirirken bir tek DSP'nin '2 bin lira vereceğiz' deyişini eleştiremiyor. Çünkü, uygulaması yapılmış, başarılı olmuştur. Biz gerçekten bunları düşündüğümüz için kaynaklarını da anlatıyoruz. Başkaları gibi 'biz gelince kaynak buluruz, gösterişi, israfı keseriz' falan demiyoruz." (AA)

AKP'de 276 paniği!

AKP'de 276 paniği!