Kayseri’de mazot fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösteren, takograf ve SRC belgelerinin yeniden düzenlenmesini isteyen yaklaşık 300 kamyon ve TIR şoförü, kent merkezinde yol kapatma eylemi yaptı.

Nakliyeciler Sitesi girişindeki Osman Kavuncu Bulvarında toplanan kamyoncular, mazot fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Ayrıca takograf ve SRC belgelerinin yeniden düzenlenmesini isteyen şoförler yolu iki yönlü olarak kapattı. Kamyonlarla trafiği durduran eylemciler, davul zurna eşliğinde oynayarak tepki gösterdi.

Mazot fiyatlarının çok yüksek olmasından yakınan kamyon şoförü Durmuş Apaydın şunları söyledi:

"Mazotu 3 kuruş indiriyorlar, ama ertesi gün 5 kuruş yükseltiyorlar. Yurt içinde yük taşımada zorunlu kılınan SRC belgesini alan var, alamayan var. 3 dosya yakan bile var. Mazot fiyatlarının düşmesini, SRC belgesinin kaldırılmasını ve fiyatların uygun bir hale getirilmesini istiyoruz.'

'BİZİ 10 NUMARA YAĞA TEŞVİK EDİYORLAR'

Eylemci şoförlerden Onur Erpolat ise, kamyon ve TIR’cılardan istenen belgelerin yeniden düzenlenmesini istediklerini ve mazot fiyatlarının düşürülmesini istedi. Kamyon ve TIR şoförlerinin zor şartlar altında geçinmeye çalıştıklarını dile getiren Erpolat şöyle konuştu:

"Bizim burada toplanmamızın sebebi C2’lerin yurt içinde iş alması. K1 belgesi olan araçların yurt dışına çıkamadığı gibi, yurt içinde de çalışamıyor. C2’ler mazotu ucuz alıyorlar. Bizim gibi K1 belgesi olanlara ise mazot pahalı veriliyor. Otomatikmen bizi 10 numara yağa teşvik ediyorlar. 10 numara yağ yaktığımız zaman da, devlet bunu fatura yerine kullanmayacağını söylüyor. Bizim suçumuz ne? Satan satıyor, alan alıyor ama kamyoncu kullandığı zaman 10 numara yağ yasak oluyor. Takograf sistemi getirdiler. Bin 530 lira takografa para istiyorlar. Kardeşim, şoförün cebinde para kalmadı. Niye bu kadar para istiyorsunuz? Öyle bir iyileştirme yapacaksan, bütün takografları değiştir. Avrupa sistemine uydur. Türkiye'de kamyoncunun ve TIR'cının hali perişan."

2 SAAT SONRA YOLU AÇTILAR

Olay yerine gönderilen çok sayıda polis ekibi, olası bir karışıklığa karşı güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmelerin ardından, kamyoncular kamyonlarını çekerek yolu ulaşıma açtı. Öte yandan eylemcilerle görüşmek üzere, CHP Kayseri Milletvekili adayı Çetin Arık da olay yerine geldi.

DHA