AKP’li vekil Mehmet Metiner, yandaş bir kanala çıkıp “Aydın Doğan kimi kandırıyor? Edep sınırlarını aşıyor. Haddini bilecek Aydın Doğan. Onun tırnaklarını da dişlerini de sökmesini biliriz. Haddini bilecek. Cumhurbaşkanına yalancılık suçlamasında bulunmak Aydın Doğan’ın boyunu aşar.” Dedi. Peki Metiner bundan 2004’te çıkarttığı ‘Yemyeşil Sermaye Bembeyaz Demokrasi’ adlı kitabında Erdoğan için neler demişti? İşte Metiner’in kitabında yer alan Erdoğan hakkında yazdıkları:

“1980’li yıllar… Tayyip Erdoğan Refah Partisi’nin İstanbul İl Başkanı. Henüz hiç kimsenin RP’ye rağbet etmediği yıllar. Çok sıkıntılı ve azimli bir siyasi çalışma dönemi. Genç, inançlı ve hırslı bir politikacı. Politika onun için bir araç elbet. ‘İslami devlet’e giden yolda sevap kazandıran uğraş sadece. Referansı bütünüyle İslam olan Erdoğan, günah olduğu için kadın eli sıkmıyor, kahvehanede oturan insanlara selam vermenin caiz olmadığına inanıyor, kadınların siyasal çalışmalar içinde yer almasına kerhen razı olan Erdoğan, kadınların da tıpkı erkekler gibi seçme ve seçilme haklarının bulunduğuna dair yaptığımız tartışmalarda, ‘seçme hakkı olabilir ama seçilme hakkı asla’ deyip ayak direyenlerin safında bulunuyordu.’ demişti.”

Kitap Doğan yayınlarından çıkmış!

Mehmet Metiner’in ‘Yemyeşil Sermaye Bembeyaz Demokrasi’ isimli kitabını, eleştiri oklarını şimdi yönelttiği Aydın Doğan’ın şirketlerinden biri olan Doğan Kitap’tan bastırmış.