Veli TOPRAK / ANKARA

Kilis’te yaşayan Hurşit Çetin, Bakan Şimşek’e kaynak makinesi gönderdi. Vatandaş, hortumları kesmesi için de Kılıçdaroğlu’na makas yolladı.

CHP’nin açıkladığı seçim beyannamesi için Bakan Şimşek ‘Kaynak nerede?’’ diye vaatleri eleştirdi. Kilis’te yaşayan Hurşit Çetin isimli vatandaş da Şimşek’e kaynak makinesi gönderdi. Kaynak makinesini kargoya veren vatandaş, bir de kullanma kılavuzu yazdı ve şöyle dedi:

‘’CHP’nin açıkladığı seçim beyannamesindeki söylem ve vaatlere karşı ‘kaynak nerede?’ diye sormuştunuz. Sözünü ettiğiniz ‘kaynak’ yani aranan ‘kaynak makinesi’ Kilis’te bulunmuştur! 1 adet Çanta Tipi Minik Kaynak Makinesi ekte gönderilmiştir. Bu makine sadece bütçedeki; delikleri, açıkları, kaçakları, israfları kapatmak için kullanılmalıdır. 7 Haziran 2015 tarihine kadar garanti kapsamındadır’’

4 ADET HORTUM MAKASI

Vatandaş Çetin, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da 4 adet makas gönderdi. Kılıçdaroğlu’na gönderilen yazıda, “Sözünü ettiğiniz ve keseceğinizi söylediğiniz hortumlar için aradığınız makas Kilis’te bulunmuştur. AKP tarafından kullanılan hortumların çeşidine göre 4 çeşit makas vardır. Minik makas (10 cm), normal makas (20 cm), büyük makas (50 cm), dev makas (2 m)” denildi’’

Kılıçdaroğlu’na gönderilen makasların kullanma talimatında da şu bilgiler yer aldı:

‘’Minik makas, minik hortumlar için (makam araçları, bina kiralamalar, makaracılar, pastacılar, vip torpilciler v.s)

Normal makas: normal hortumlar için (ihaleler, ali dibocular, havuzcular, saatçiler, ayakkabı kutucular, boy boy kasacılar v.s)

Büyük makas: Büyük hortumlar için (özelleştirmeler, parsel parselciler, kuponcular, sıfırlamacılar, saraycılar, 17-25’ciler v.s)

Dev makas: Dev hortumlar için kullanılmalıdır. Dev makas şayet hortumlar beklenenden çok büyükse gönderilecektir. Dev makas şu anda Kilis’te Makaslı Çarşı’da asılı durmaktadır.