MHP İsmet Büyükataman, “Öğretmenlerimizin tayin isteme iradesi ellerinden alınmış bulunmaktadır. Evini barkını, evladının okulunu, hayatının düzenini buna göre ayarlayan öğretmenimiz şimdi kilometrelerce uzağa sürüklenmekle karşı karşıyadır” dedi.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Kasımlarda boş vaatlerle avutulmak istenen öğretmenlerin şimdi de çalıştığı kurumdan zorla gönderilmesinin gündeme geldiğini ve içler acısı bir yönetmeliğin yayınlandığını belirtti. Rotasyon yönetmeliği ile öğretmenlerin tayin isteme iradesinin ellerinden alındığını belirten Büyükataman, “Evini barkını, evladının okulunu, hayatının düzenini buna göre ayarlayan öğretmenimiz şimdi kilometrelerce uzağa sürüklenmekle karşı karşıyadır” dedi.

“YÖNETMELİKTE MUĞLAK İFADELER VAR”
Yönetmelikte muğlak ifadelerin olduğunu dile getiren Büyükataman, “Valiliklerce belirlenecek olan ilçe gruplamaları sorunu daha da büyütecek ve öğretmenlerimiz özellikle büyükşehirlerde 50-60 kilometre yol gitmeye mecbur bırakılabilecektir. Küçük il ve ilçelerimizde özellikle meslek öğretmenleri için tercih edilecek yeterli kurum bulunmaması gibi sorunların ise nasıl giderileceği hâlâ gizemini korumaktadır. Tercihlerine yerleşemeyen öğretmenlerin res’en atamalarının gerçekleştirilecek olması durumu daha da vahimleştirmektedir” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLER YER DEĞİŞTİRME İRADESİNİ İKTİDARA VERMEMELİ”
Büyükataman, öğretmenlerin yer değiştirme iradesini iktidara vermemesi gerektiğini belirterek, “800 bini aşkın öğretmenizi ve ailelerini; öğretmen olmak için üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimizi; evlatlarımızın mutlu, huzurlu öğretmenlerimiz tarafından okutulmasını isteyen velilerimizi bu zulme karşı çıkmaya davet ediyorum.Öğretmenlerimiz, gençlerimiz, velilerimiz AKP baskısına ve zulmüne baş eğmek zorunda değildir. Türk milleti çaresiz değildir. Milliyetçi Hareket Partisi iktidara kadrolarıyla hazırdır. Diyoruz ki gelin rotasyon denen saçmalığı hep birlikte AKP ile birlikte sandığa gömelim.Öğretmenimizin ihtiyacı olan şey rotasyon değil önce ellerinden alınan itibarının iadesidir.Sadaka zamlara son verilip enflasyon canavarına yem edilmemesidir. Eşinden ayrı illerde, ilçelerde çalışmak zorunda bırakılmamasıdır. Stajyer öğretmenin adaylığının kaldırılması için sendikal ve siyasi baskıya maruz bırakılmamasıdır” dedi