Foto: SÖZCÜ


18 gün acemi birliği eğitimi aldıktan sonra Günaydoğu’ya gönderilen ve vatani görevini yaptığı sırada PKK’nın hain saldırısı sonucu yaralanan Salih Varçin’i ziyareti sırasında konuşan MHP ‘li Türkkan, “18 günlük inşaat işçisinin eline mala bile vermezler. Bu bir cinayettir” diyerek sistemi eleştirdi.

MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, seçim çalışmaları kapsamında bir günü Körfez’e ayırdı. Türkkan’a MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Körfez Belediyesi MHP meclis üyeleri Vahit Eryılmaz, Ali Kambur ve Eyüp Öztürk ile bazı partililer de eşlik etti. Önce hastane daha sonra ise ev ziyaretleri gerçekleştiren MHP’liler hastalara acil şifa dileğinde bulundu. Türkkan ve beraberindekiler Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada PKK’nın hain saldırısı sonucu yaralanan 21 yaşındaki Salih Varçin’i ziyaret etti.

TEDAVİDE SORUNLAR YAŞANDI

28 Ağustos Salı günü meydana gelen olayı anlatan, Osman ve Fadime Varçin çiftinin oğulları Salih Varçin, çatışma esnasında omzundan ve yüzünden yaralandığını söyledi. Şırnak Askeri Hastanesi’nde ameliyat olduğunu ve daha sonra Kocaeli’ne geldiğini anlatan Varçin, buradaki tedavisi sırasında da çeşitli sorunlar yaşadığını kaydetti. Gölcük’te bulunan Askeri Hastane’ye gittiğini ancak öncelikli hastalar arasında bulunduğu halde buradaki doktorun kendisini tedavi etmediğini belirten Varçin, yaşadığı olayların kendisini fazlasıyla üzdüğünü söyledi.

SİLAH TUTMAYI BİLE...

18 gün acemi birliği eğitimi alıp akabinde hemen Güneydoğu gibi zor bir bölgeye gönderildiğini ifade eden Varçin, silah tutmayı bile doğru düzgün öğrenmediğini söyledi. Varçin’in yaşadığı sorunlara fazlasıyla üzüldüğünü belirten Türkkan, “18 günlük inşaat işçisinin eline mala bile vermezler. AKP döneminde askerimizin canı hiçe sayıldı, sayılmaya devam ediyor” dedi. Baba Varçin ise, “Oğlumun askerlik görevini ben tamamlayacağım” diye sitemde bulundu.