MHRS randevu alma sistemi, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve hastaneye gitmeden, ilgili bölümden uygun saat ve zamanda, ister bilgisayarınızdan, ister cep telefonunuzdaki uygulamadan isterseniz Alo 182 ile randevu alabiliyorsunuz. MHRS online randevu sistemin nasıl çalıştığı ve yolları haberimizde. MHRS ile nasıl randevu alınır, nasıl randevu iptal edilir ve MHRS randevu alma yöntemlerini sizler için hazırladık.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan MHRS portalı ile online randevu alımı ve randevu iptali yapabilir, aile hekiminizi öğrenebilirsiniz. MHRS ile nasıl randevu alınır? Ya da MHRS'de aldığınız randevuyu nasıl iptal edebilirsiniz? Alo 182 ile randevu sistemi ve ücretlendirmesi ile MHRS randevu sistemi hakkında genel bilgileri sizler için haberimizde topladık.

MHRS ONLİNE RANDEVU ALMA


MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi Nedir?


Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS); vatandaşların Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için Alo182 hattından Merkezi Hekim Randevu Sistemi(MHRS)'ni arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.
Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması) suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.

MHRS İLE RANDEVU ALINMA YOLLARI


İnternet Üzerinden;
*www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır.
*Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.
*Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.
*Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.
*İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

Alo182 Aranarak;
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır.
Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir.
Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.
Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Mobil Cihaz Kullanarak;
Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

MHRS ile aldığının randevular için önemli not: Aldığınız randevular için Hastanede sigorta ve kayıt işlemleriniz yapılacağından yeterli bir süre önce, örneğin 25-30 dakika kadar önceden hastanede bulunmanız gerekir.

RANDEVU İPTAL ETME


http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca Alo182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

MHRS MOBİL UYGULAMASI


Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

MHRS ÜCRETLENDİRMESİ


Alo182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak dakikası en fazla 46,25 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir. GSM firmaları da BTK' nın belirlediği bu üst sınırı geçemez.
Ayrıca vatandaşlarımız sözleşme veya paketlerinde geçerli olan bedava dakikalarını da kullanabilmektedirler.
Sağlık Bakanlığı' nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da vatandaşların telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.