Erdoğan konuşmasında ağırlıklı olarak koalisyon konusuna değindi. Erdoğan, 'Koalisyon Türkiye'nin sonudur" dedi.



İşte Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

'Raylı sistem hatlarına sürekli yenilerini ekliyoruz. Marmaray'la da bunu birbirine bağlamış entegreli hale getirmiştik. Burada bizim bir aşkımız sevdamız vardı. Neydi o biz diyorduk ki Fatih Sultan Mehmed gemileri karadan yürüttü. Bize yakışan nedir biz de denizin altından bunu başarır mıyız dedik başarırız dedik ve kimsenin başaramadığını yaptık. Marmaray gayet başarılı bir şekilde çalışıyor hamdolsun. Yetmez dedik Avrasya Tüneli'nin adımını attık. Burada da çift katlı lastikli sistem önümüzdeki yıl açılacak.

Şimdi de iki köprü arasında üç katlı bir tünel çalışması var. Bu bir ufuk meselesi, aşk meselesidir. Aşkınız varsa dağları delersiniz. Ama aşkınız yoksa bunların hiç birini yapamazsınız. Biz, Yavuz Sultan Selim köprüsünü de yapıyoruz. Şu anda hızla devam ediyor çalışmalar. 4 gidiş 4 geliş ortasından yüksek hızlı tren. Bundan bile rahatsız oldular. Yahu bir de bu ülkede dikili taşınız olsun. Bunlar, bu ülkede yapmaya değil yıkmaya geldiler. İstanbul şu anda 144 km'yi aşkın bir raylı sisteme sahip. 2019 yılında inşallah 430 km'ye ulaştırmayı hedefliyoruz. İstanbul gibi dünyanın en büyük metropolllerinden birinin ulaşım sorununun ancak bu şekilde çözüme ulaşacağını biliyoruz. Şu anda hizmete giren raylı sistemlerle ulaşım bakımından İstanbul'a çok büyük bir nefes aldırdık.

Biz İstanbul'a üstad Necip Fazıl'ın o nazik deyişiyle,

Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar;
Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar.
İçimde tüten bir şey; hava, renk, eda, iklim;
O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim.
Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur;
Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.
Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale,
Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale.

İstanbul benim canım;
Vatanım da vatanım...
İstanbul,
İstanbul...

Toplu taşımaya önem vermek zorundayız. Yoksa altımızda bir araba. Evde ikinci bir araba. Bu yolla ulaşım sorunun çözemeyiz.

İstanbul güçlendikçe Türkiye de hedeflerine çok daha kararlı şekilde devam edecektir.

İstanbul Türkiye’dir. Aynı zamanda Avrupa’dır, Asya’dır…

İstanbul’u sadece siyasi ve ticari bir rant kapısı olarak görenlerin yol açtıkları rezaletleri her gün görüyoruz biliyoruz.

İstanbul’a sadece rant gözüyle bakanların akıbeti elbette bu olacaktır.

"KOALİSYON TÜRKİYE'YE KAYBETTİRİR"
Ne diyorlar bakın şurası çok manidar, “biz koalisyon kurmaya hazırız” diyorlar. Biz koalisyon dönemlerinin Türkiye’ye hep kaybettirdiğini biliyoruz. Bu ifade istikrar ve güven istemiyoruz demektir. Halbuki biz güçlü tek parti iktidarları bile Türkiye’ye yetmiyor diyoruz.

Başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Türkiye’nin ihtiyacı koalisyon değil işte budur. Koalisyona bel bağlayanlar ülkeyi, değil kendi istikballerini düşünenlerdir.

Koalisyon kriz, işsizlik, fakirlik ve iflas demektir. Koalisyon demek bir avuç zenginin bir avuç bürokratın milletin sırtına kene gibi yapışması demektir.

Koalisyon demek IMF kapılarına para dilenmek demektir. Koalisyon demek işçinin  memurun kaybetmesi demektir. Koalisyon demek eski Türkiye demektir.

Koalisyon denen çürük ipe sarılmak onları kurtarmaz. Koalisyon kabustur.