Mardin, Midyat'taki evlerinden "bakkala gidiyorum" diye çıkan minik Ecrin 14 Haziran'dan beri kayıp. Valiliğin kaçırılma ihtimali üzerinde durduğu ve emniyet güçlerinin havadan da arama çalışmalarını sürdüğü bildirildi. Şüpheli bir araç ise aranıyor.

Mardin Valiliği, Ecrin’in bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, kaçırılma ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı. Köylülerin biri tarafından bir otomobilin görüldüğü belirtilen açıklamada, "Çocuğun araçla kaçırılma ihtimaline karşı aracın tespiti için kamera kayıtları Cumhuriyet Savcılığı’nın yazılı talimatıyla temin edilerek incelenmeye alınmıştır" denildi.

Midyat'ta yaşayan ve ailesi ile 14 Haziran'da gittiği Harmanlı Köyü'ndeki evden, "Bakkala gidiyorum" diye ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Ecrin Tunç'la ilgili Mardin Valiliği, kızın bulunması için bütün imkanların seferber edildiğini açıkladı. Ecrin'in araçla kaçırılması ihtimaline ilişkin de çalışma başlatıldığı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Midyat İlçesi Harmanlı Köyü’nden olup Midyat/Gölcük Mahallesi’nde oturan Bekir ve Nursel Tunç çiftinin üç çocukları bulunmaktadır. Beyanlarına göre, aile 14 Haziran 2015 günü sabah 10.00 sıralarında ziyaret maksadıyla Harmanlı Köyü’ne gitmiş. Saat: 12.10 sıralarında kız çocukları (4) yaşındaki Ecrin Tunç annesinin ev işleriyle meşgul olduğu bir sırada tek başına evden çıkmıştır. Evden ayrıldığında Ecrin’in üzerinde pembe renkli T-short ve pantolon, başında mavi renkli yuvarlak şapka ve ayaklarında kırmızı renkli papatya desenli terlikler bulunmaktadır. Annesinin Ecrin’in evde olmadığını saat: 13.30 sıralarında fark edip etrafta arayıp bulamaması üzerine ailesi ve köy halkı tarafından köy içinde yapılan aramalarda çocuk bulunamamış ve durum 155 Polis İmdat İhbar Hattına ardından, Mardin İl Jandarma Komutanlığı 156 İmdat Hattı’na bildirilmiştir. Olayın haber alınması üzerine Şenköy Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından derhal müdahale edilmiş, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek geniş çaplı arama faaliyetine başlanmıştır. Mahalle içerisinde ilk etapta yapılan arama faaliyetinde herhangi bir iz ve emareye rastlanılmamıştır. Saat:19.00 sıralarında İI AFAD ekipleri ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden arama kurtarma ekipleri Harmanlı Mahallesi’nde arama faaliyetine başlamıştır. Aynı gün saat 22.00 sıralarında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve çevre mahallelerden görevlendirilen geçici köy korucuları ile arama-tarama faaliyetlerine devam edilmiştir. Mahalle içinde ve çevresinde bulunan su kuyuları, harabe ve metruk evler ile müştemilatları kontrol edilmiş, içi su dolu olan su kuyuları AFAD ekipleri tarafından su altı görüntü cihazları ile kontrol edilmiştir. Arama faaliyetine katılan ekipler Harmanlı Mahallesinin çevresinde bulunan istikametleri, tüm yol güzergahları arazinin kritik kesimleri sabah saatlerine kadar aranmasına rağmen Ecrin Tunç ile ilgili herhangi bir iz ve emareye rastlanmamıştır."

HELİKOPTERLE ARAMA

Açıklamada arama faaliyetlerinin sürdüğü 15 Haziran günü Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan talep edilen 1 Sikorsky helikopterle havadan arama tarama faaliyetinde bulunduğu ve helikopterle getirilen iz takip köpek timi ile de yapılan aramada bir sonuç elde edilemediği belirtildi. Ecrin Tunç’un kaybolduğu günden bu yana günlük olarak arama faaliyetlerine devam edildiği ve istihbarat çalışmalarını da ağırlık verildiği belirtilen açıklamada, "Kayıp çocuk Ecrin Tunç’un fotoğrafı temin edilerek iletişim bilgilerini de içeren kayıp ilanı bastırılmış ve Midyat İlçesinde herkesin görebileceği yerlere asılmıştır. Ayrıca internet üzerinden kayıp ilanı sosyal paylaşım ağları vasıtasıyla paylaşılmıştır" denildi.

ŞÜPHELİ ARAÇ

Mardin Valiliği, kayıp çocuk Ecrin Tunç’un en son köy halkından Nazliye Acar tarafından Harmanlı Köyü içi Çamyurt yol ayrımı mevkiinde görüldüğünü belirttiği açıklamasında, şöyle denildi:

"Ayrıca köylülerden biri tarafından çocuğun kayıp olduğu dakikalarda Çamyurt istikametinden gelip Ziyaret istikametine devam eden gri veya sarı renklerde bir otomobilin görüldüğü tespit edilmiştir. Çocuğun araçla kaçırılma ihtimaline karşı aracın tespiti için Mobese, güvenlik, PTS kamera kayıtları Cumhuriyet Savcılığı’nın yazılı talimatıyla temin edilerek incelenmeye alınmıştır. Kayıp çocuk Ecrin Tunç henüz bulunamamıştır. Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak arama ve olayı aydınlatma çalışmaları devam etmektedir."

DHA